מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה מדלגים על השאלה שלי?הדס27/11/2012
שלום רב!
אני בת 23 1.63 שוקלת 48, אני כבר שנה לאחר לידה והבטן שלי חזרה למצב שטוח כבר שבוע לאחר הלידה למרות שמעולם לא עשיתי כושר גופני, אני מעוניינת לחזק
את שרירי הבטן אך אין לי זמן להשקיע יותר מידי באימונים, האם זה נכון כי חזרות של כיווץ והרפיה של הבטן באופן חופשי במהלך היום יתרמו לחיזוק השרירים לבטן שטוחה ממילא?
שאלה נוספת, מבנה הגוף שלי הוא אגסי (היקף מותן 60 היקף ירכיים 92) אני מתקשה מאוד למצק את הירכיים למרות שאני רוכבת באופן כמעט יומיומי לפחות 20 ד', מה ניתן לעשות כדי לדלל מעט את רקמת השומן בחלק העליון של הירך (החיצוני והפנימי) ? ומה ניתן להוסיף כדי למצק את הירכיים באופן כללי?
חשוב לציין שהתזונה שלי לא ממש מאוזנת וכוללת הרבה סוכר האם זה משפיע למרות שאני לא עולה במישקל בגלל זה?
שאלה נוספת, כאשר אני מבצעת פעילות אירובית אחרי 10 ד' יש לי גרד נוראי בירכיים שמונע ממני להמשיך, האם התופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על השאלה שלי? - תגובה
ד''ר איתי זיו27/11/2012הערותי....
1. למרבית הבעיות שצוינו ניתן לפתור! ראשית יש לבדוק אחוזי שומן, משקל והיקפים על בסיס קבוע! על מנת לראות התנודות בערכים אלה. זאת מומלץ וכדאי לעשות אצל איש מקצוע ולא לבד - פיזיולוג מאמץ, דיאטן קליני וכדומה.
2. חשוב להגביר ההוצאה הקלורית מפעילות גופנית על בסיס קבוע. חשוב לבצע אימונים אירובים בהם יש ניתוק של הרגל מהקרע- הליכה מהירה, ריצה קלה וכדומה.
3. שינוי ברמת השומן באזור הירך או באזור אחר בגוף לא ניתן להפחית באופן ספציפי. לשם כך יש לטפל בשומן באופן כללי בדיאטה, פעילות גופנית ואורח חיים בריא בכלל.
4. חשוב לבצע תרגילים מורכבים לרגליים- סקווט, מכרעים וכדומה לשם שיפור יכולת גופנית, קואורדינציה ועוד. זאת במסגרת תוכנית אימונים מסודרת.
5. לגבי צריכה רבה של סוכר - בעייתי ממש. חשוב לבנות תוכנית תזונה מסודרת ולהעלות את צריכת הפחמימות המורכבות ולא הפשוטות! ניתן להתייעץ גם בנושא בפורום תזונת ספורט.
6. לגבי כיווץ והרפיה של הבן, תורמת במידת מה לחיזוק שרירי הבטן, אך לא מספיק. מציע לבצע תרגילים אפקטיביים מתאימים לשם חיזוק שרירי הבטן. בשכיבה כפיפת גו באלכסון, גשר צידי, גשר קדמי וכדומה.
7. לגיב הגירוד ברגליים מציע לפמות לפורום רפואת ספורט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)