העלאת מסת שריר וחיטוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העלאת מסת שריר וחיטוב
    גל
    04/12/2012

שלום!
    האם אתה יכולים להגיד לי את ההבדלים באימונים ובתזונה בזמן העלאת מסת שריר ובזמן חיטוב(הורדת אחוזי שומן)?

תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העלאת מסת שריר וחיטוב

הוספת תגובה

• העלאת מסת שריר וחיטוב - תגובה

איתן קטן
    04/12/2012

שלום גל,

בתקופת עלייה במסה - תפריט התזונה עשיר יותר בפחמימות ובמאזן קלורי חיובי (עודף קלוריות) - שבו אתה צורך כמות קלורית גבוהה מזו הנדרשת לגופך על מנת לשמר את הקיים.
    באימונים - אימוני כוח עצימים יותר (כוללת עבודה עצימה יותר על כשל חיובי/ שלילי) וטווח החזרות המומלץ הוא 6-15 חזרות.

בתקופת החיטוב - תפריט התזונה יהיה לפי עיקרון מאזן קלוריות שלילי (חוסר קלורי, אבל מתאים אישית ולא גדול מדיי) ויכיל פחות פחמימות מאשר בעלייה במסה (מבחינת אחוזים), האימונים יהיו פחות עצימים (הגעה מעטה יותר לכשל חיובי), כיוון שהגוף נמצא בחסר תזונתי ויכולת ההתאוששות שלו מהאימון איטית יותר. המטרה העיקרית בירידה באחוזי השומן היא לשמור כמה שיותר על מסת השריר שצברת. עבודה עצימה מאוד יכולה להוביל לאימון יתר, איבוד מסת שריר ואף פציעות מיותרות..

חשוב להדגיש כי טווח החזרות איננו מחייב, כיוון שתגובות הגוף שלנו שונות זו מזו. אישית, אני ממליץ לך טווח החזרות שבין 6 ל-10, אך יש מקרים שבהם אני ממליץ על טווח חזרות גדול יותר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

גל
    05/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו