בוקר טוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקר טוב
    מיקי
    10/12/2012

אני מיקי, בת 33.
    לאחרונה שיניתי את הרגלי התזונה שלי במטרה להוריד במשקל, ובאמת, בחודש וחצי נשרו 5.5 ק"ל מהמשקל.
    במסגרת הדיאטה התחלתי לעשות כושר מתון- הליכה של 5 ק"מ בשעה, 4 פעמים בשבוע. די התאהבתי בנושא וקצת נפתח לי התיאבון והצבתי לעצמי מטרה, להשתתף במירוץ 10 ק"מ בעתיד.
    השאלה- איך מתחילים?
    מה צריך לעשות כדי להגיע לכושר הנדרש? אילו בדיקות רפואיות צריך לעשות, אם בכלל? האם צריך גם אימוני כח?
    למרות שבהגדרה אני "פדלאה", יש לי כח רצון, יש לי רצון, אני רק צריכה הדרכה ראשונית- איך להתחיל..

תודה
    מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב

הוספת תגובה

• למיקי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/12/2012

ראשית - כל הכבוד!!!!!
    1. חשוב להתאמן על בסיס קבוע ולהתחיל זאת עם תוכנית מסודרת.
    אימון אירובי - ריצה לסירוגין עם הליכה . דקה הליכה שתי דקות ריצה וכך להעלות את מרחק הריצה על בסיס קבוע עד שרצים לכל המרחק.
    2. חשוב לבצע אימוני כוח על בסיס קבוע - 2 אימוני כוח שבועיים יספיקו. תרגילים לשרירי הרגליים, חזה, גב, כתפיים בטן וזוקפי גב. סך הכול 10-8 תרגילים. מומלץ לעשות זאת בחדר הכושר עם התנגדות מתאימה - 15-10 חזרות לסט, 3 סטים סך הכול עם הפסקה של 1 דקה בין סט לסט. באימונים הראשונים 2-1 סטים יספיקו. לאחר 3-2 שבועות לעבור ל- 3 סטים.
    3. חשוב לעקוב על בסיס קבוע אחר המשקל, היקפים וכדומה על מנת לראות שאת מתקדמת. גם אם אין ירידה במשקל פרק זמן מסוים אין בעיה מכיוון שצפויות להיות תחנות בדרך בהן המשקל 'תקוע' מעט.
    4. בדיקות רפואיות ניתן לעשות. מומלץ באופן כללי לפנות לרופא ספורט ולבדוק מצבך הבריאותי. ניתן לעשות ארגומטרייה - בדיקת מאמץ בכל מעבדה שבודקים זאת.
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו