מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיזוק שרירי רגלייםרפי10/12/2012
שלום
אני עוסק בריצות ארוכות (8-10 ק"מ, הרבה על הליכונים)
לעיתים קרובות אני חש שיש פער בין יכולת הסיבולת שלי לבין יכולת השריר. כלומר בעוד שמבחינת סיבולת אני מרגיש שאני יכול לרוץ עוד כמה ק"מ, מצד שני אני מרגיש את השריר תפוס וכואב.
כיצד מחזקים את שרירי הרגליים בצורה הכי יעילה לצורך ריצות ושיפור יכולת ריצה מהירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שרירי רגליים - תגובה
שי אלנקרי11/12/2012שלום רפי,
בהחלט יש מקום לשלב בין הריצות הארוכות (פעולת הסיבולת) לבין חיזוק השרירים. חיזוק השרירים לא רק שישפר את היכולות הגופניות אלא גם ימנע פציעות עתידיות. בכל אופן, נסה לכלול תרגילים מורכבים לפלג הגוף התחתון, תרגילים במישור החיצי (סגיטאלי), המישור המדמה את פעולת הריצה. תרגילים כמו לאונג'ים לפנים/ לאחור, עליות מדרגה, עלייה על הבהונות לחיזוק שרירי התאומים ועוד. אני מצרף קישור לסרטון יוטיוב בו תוכל לראות מעט דוגמאות אפשריות לתרגילים אפשריים. בכל מקרה, אל תוותר על חיזוק השרירים במקביל להעלאת הנפחים והריצות הארוכות. פשוט תשלב יחד. נסה לנבור עוד קצת במעמקי הרשת ולחפש תרגילים נוספים, נסה לכלול 4-5 מהם לכל היותר באימון. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)