מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה..נתנאל17/12/2012
אהלן.. אני בן 22 גובה 1.70 שוקל 64 מבנה צר בעיקרון וניראה רזה למראית עין אבל עם אחוז שומן גבוה בבטן (קרס) התחלתי להתאמן לפני כחצי שנה ולאט לאט מתקדם.
5 חודשים ראשונים התאמנתי פול בודי כלומר חודשיים וחצי פול בודי מכונות ובתקופה השנייה עברתי חלק למשקולות על אותם תרגילים. עד עכשיו לא שמתי דגש על אירובי אולם בהתחלה הייתי מתאמן 3 ימים בשבוע והמדריך אמר לי שבימי מנוחה אפשר לעשות אירובי אבל אמר לי שהדגש הוא על מסה להתרחב.
היום אני בAB - ץ4 פעמים בשבוע
השאלה שלי היא שאין לי אירובי בתכנית הזו ושאמרתי את זה למדריך שאני מעוניין להוריד את הבטן ולהחטב הוא אמר לי מה אני רוצה יותר כרגע להתרחב או רק להוריד תבטן? אמרתי לו ברור שלהתרחב ומהסיבה הזאת הוא אמר שכרגע לא ורק מאוחר יותר נשלב. האם זה בסדר.. ?
בנוסף רציתי לשאול לגבי התזונה לאחר האימון.. קראתי שצריך לאכול פחמימות ביחס של כפול 3 מהחלבונים.. שזה ניראלי הרבה מדי. כי אם אוכלים 30 גרם חלבון אז זה יוצא 90 פחמימות שזה בערך 6 פרוסות לחם ולא ניראלי שזה כזה יעיל בעיקר לבטן שיש לי .
ואיזה לחם צריך לאכול? אני יודע ששיפון יותר בריא אבל מה עשיתי בזה אם יש בו פחות פחמימות מלחם שחור רגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד''ר איתי זיו18/12/2012הערותי..
1. כמות חלבון . מומלץ 1.5 בגרם לפי משקל גוף. לאו דווקא 30 גרם. עשוי להיות 30-20 בהתאם למשקל הגוף, אחוז השומן מטרת האימון, עצימות ועוד. מומלץ לעשות זאת עם דיאטן ספורט. איני מכיר הנחיה של צריכת פחמימות פי 3 מהחלבון וגם אם יש הנחיה שכזו אינה כולה להיות אף פעם גורפת.
2. פעילות אירובית חובה להוסיף לתוכנית על מנת לשפר יכולת אירובית וגם להפחית אחוזי שומן. אזור הבטן הנו מקום בו מרוכז במרבית המקרים שומן עודף אצל גברים לכן הפחתת שומן תת עורי תתרום לירידה של שומן גם באזור זה.
3. המשקל שציינת בהחלט נמוך יחסית לגובה וחשוב לבצע אימונים מתאימים ותזונה מוגבלת קלורית ועשירה בחלבון על מנת להעלות מסת שריר.
4. פעילות אירובית מציע לפחות 150 דקות בשבוע ב- 5-3 פעמים. לא פחות.
בדופק מטרה של 70-60% בממוצע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נתנאל18/12/2012התכוונתי 30 גר' חלבון בארוחה אחת לא לכל היום. הגוף לא יכול לצרוך בארוחה אחת יותר מ 30 גר' חלבון נכון? זה מה שהבנתי גם לגבי היחס של פחמימות כפול 3 זה גם לגבי אותה ארוחה.. אם תקרא טוב אז התכוונתי לארוחה שלאחר האימון ואם שוב אתה אומר שזה לא נכון לגבי היחס הזה אז האם לאחר אימון כמות הפחמימות מ-2 פרוסות לחם שיפון קל מספיקות (כמובן בתוספת לחלבונים טונה ביצה גבינות וכו') או צריך יותר מזה?
בקשר לפעילות אירובית. אימון אמור להמשך כפי שידוע לי שעה- שעה ורבע גג .
אני מגיע 4 פעמים בשבוע לאימון משקולות איפה בדיוק אני יכניס את האירובי?
ואירובי משלבים רק בתכנית של חיטוב לא? וכרגע אני כנראה במסה .. אז אולי בהמשך באמת ישלב לי.. הכוונה של המדריך היא שאני יתרחב כרגע כי הוא אמר שאם אני יעשה אירובי אני ירזה בכל חלקי הגוף ולא רק בבטן. וזו לא המטרה. הוא אמר אם זה מה שאתה רוצה אין בעיה אבל אבל שאני ייקח בחשבון שאני ירזה בכל חלקי הגוף והמטרה של להתרחב לא יכולה לבוא בחשבון בגלל זה המטרה היא קודם להתרחב . שוב כל זה לדבריו.
לגבי המשקל.. לפי הידוע לי לא אמור להיות 10 הפרש בין הגובה למשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר איתי זיו20/12/2012מחדד...
1. אין במשרה שמתאמנים משמעות ליחס של הגובה כלפי המשקל. הרי אם הנך מעלה מסת שריר הרי שהיחס ישתנה ממש ולכן מה שחשוב הנו הרכב הגוף ולא היחס בין גובה למשקל.
2. איני מכיר מחקרים שמראים שהגוף יכול לצרוך 30 גרם חלבון. ורם הנך מכיר או שמעת על אחד כזה אשמח שתשלח לי. לגבי הפחמימות לעומת החלבון כדאי מאוד להתייעץ בפורום תזונת ספורט שמתאים יותר לעניין.
3. פעילות אירובית ותפריט היפוקלורי עשוי לתרום לירידה באחוז השומן. במקל גם. מידת הירידה תלויה במשתנים רבים כמו גנטיקה, היקף הפעילות האירובית, אימון הכוח ועוד ועוד.
4. אימון המשקולות אמור להיערך כ- 60-45 דקות וניתן אף פחות לעיתים מ- 45 דקות. הפעילות האירובית לאחר מכן או בנפרד. הירידה בכול מקרה באחוזי שומן הנה בכל הגוף אך הירידה הנה סובייקטיבית . במידה ומטרת האימון הנה עלייה במסה אזי חשוב שהדופק בפעילות האירובית יהיה נמוך והיקף לא גבוה מדי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שלומי21/12/2012אירובי אחרי משקולות לא ניתן כי לאחר אימון משקולות צריך לאכול עד 45 דק' בער.
לגבי ה 30 גר' חלבון .. לא אמרתי חייב לאכול 30 גר' אני רק יודע שהגוף יכול להכיל מקס' בארוחה 30 גר'.. ולאחר אימון צריך לאכול כל אחד לפי משקלו ביחס אחר ואצלי זה בטוח מעל 20 גר' בערך.. לאחר האימון אני מתכוון וברור שיש גם את תכולת כל היום שצריך להגיע לכמות מסוימת ץץ ולא ענית לי בקשר לפחמימות.. ללחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ד''ר איתי זיו21/12/2012הערותי..
1. הגוף יכול לספוג גם יותר מ- 30 גרם חלבון. הדבר תלוי במשתנים רבים ושום גוף לא דומה לגוף אחר. כל אחד עם הצרכים וכמות החלבון המתאימה לו. ולא רק - גם סוג החלבון עשוי להשתנות מאחד לאחד!
2. לאחר אימון משקולות אין מניעהה כלל לבצע אימון אירובי בעצמות לא גבוהה. לא יפחית אפקטיביות אימון הכוח אלא אם כן האימון האירובי , או יהיה ממושך מדי או יהיה עצים מדי (מעל 75% מדופק מירבי). או אז צרכת החלבון תהיה אחרי
3. לגביהפחמימות - נכון הרבה יותר לשאול בפורום תזונת ספורט. או אף את איתן קטן שמנהל פורום זה.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - נתנאל
ד''ר איתי זיו29/12/2012איתן קטן נמצא בפורום הנוכחי. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)