מים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מים
    אבישי
    18/12/2012

אני בחור 23 שוקל 60 עם 16.5 אחוז שומן., שמתאמן 3 פעמים בשבוע משקולות לצורך חיטוב, רציתי לדעת האם כמות של 5 ליטר מים יכול להזיק לי? הן מבחינת בריאותית והן מבחינת האימון והספיגה של החלבון והפחמימה וכ"ו? 2) מהו המקסימום שאפשר לשתות לפני אימון משקולות, ותוך כדי אימון ,ומיד לאחר האימון ,ושעתיים לאחר האימון??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מים

הוספת תגובה

• בבקשה בבקשה

אבישי
    19/12/2012

למה לא עונים לשאלות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים - תגובה

איתן קטן
    19/12/2012

שלום אבישי,
    - קיימות המלצות שונות לגבי כמות המים הנצרכת ביום, אבל אין המלצה כללית וגורפת שיכולה להתאים עבור כל אחד מכיוון שישנם פרמטרים השונים מאדם לאדם כגון: רמת הפעילות במהלך היום, תנאי מזג האוויר, סוג הפעילות הגופנית ועוד. רוב ההמלצות שניתן למצוא באינטרנט עומדות על 8-12 כוסות מים ביום, אך בפועל אין זה מתאים לאדם העוסק בפעילות גופנית. אני תמיד ממליץ להסתכל על גוון השתן, שצריך להיות בהיר (במידה ואתה צורך מולטי ויטמין- הוא יהיה צהוב בהיר/ זרחן).
    - שתיית מים לא מזיקה לספיגת המזון.
    - גם כאן, אין המלצה ספציפית לשתיית מים לפני אימון משקולות ואחריו. תשתה לפי הצורך עם מעקב אחר צבע השתן. כמו כן, שתייה מרובה של מים בסמוך לאימון עלולה לגרום לחוסר נעימות במאמץ גבוה, בעיקר בתרגילים מורכבים כגון סקוואט, דדליפט, קלין וכדומה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו