מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב חד בצד שמאל מתחת לחזהמיכל19/12/2012
שלום, ביומיים האחרונים בכל פעם ששואפת אויר מרגישה כמו דקירה בצד שמאל למעלה מתחת לחזה. רק בצד שמאל. (בת 32. עוסקת בפעילות גופנית די מאומצת 4-5 פעמים בשבוע למעלה מעשר שנים. כושר גופני טוב). אני קצת בלחץ כי להערכתי זה המיקום של הלב. רציתי לשאול אם יש באיזור זה שריר מסוים שיכול להתפס? אם כן מה הוא ואיך ניתן לשחררו? יש למישהו רעיון מה יכול להיות הכאב הזה? הוא חזק יותר ככל שאני מנסה לשאוף יותר אויר פנימה. בנשימה שטחית לא כואב. אין לי קוצר נשימה.
תודה רבה, מיכל.
אוסיף ואומר שיש לי עבר של תסחיף ריאתי לפני חצי שנה (מטופלת בקומדין ונמצאת במעקב. מאוזנת כרגע), אבל כשקרה התסחיף הסימפטומים היו אחרים ולוו בקוצר נשימה בכל פעילות ולו הקלה ביותר (אפילו לעלות צד אחד מהכביש למדרכה!!!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בצד שמאל מתחת לחזה - תגובה
ד''ר איתי זיו21/12/2012ברוב המקרים הכאבים בצד מופיעים אצל מתאמנים לא מנוסים וברמת כושר גופני נמוכה, המבצעים פעילות אירובית בעצימות גבוהה שהנה מעל ליכולתם. תופעה זו נדירה יחסית אצל מתאמנים מתקדמים ובכושר גופני טוב. כאבים בצד עלולים להופיע לאחר ארוחה שלאחריה דם רב מוזרם אל מערכת העיכול ופחות דם וחמצן זמינים מגיעים לשרירים הפועלים. סיבה נוספת אפשרית הנה מחסור בחמצן בסרעפת ובשרירים הבין-צלעיים ועקב כך עלייה בכמות של חומצת החלב בשרירים אלה.
גם גירוי מכני של קולטני (איבר חישה או קצה עצב הקולט גירוי מסוים ומעביר בעקבותיו שדר עצבי) כאב הנמצאים באזור הבטן כתוצאה מטלטול האיברים בחלל הבטן, יכול לגרום לכאבים בצד הגוף.
הפיתרון לכאבים בצד הגוף נעוץ בשינוי עצימות הפעילות או המרתה בפעילות אחרת והגברת תדירות האימונים בעצימות נמוכה.
אם למרות המרת הפעילות האירובית באחרת, והפחתת העצימות הכאבים לא פוחתים מצי לפות לרופא ספורט בהקדם ובמקביל גם לשאול בפורום רפואת ספורט דעת המומחים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)