שאלה לאיתי איתן או אלנקרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאיתי איתן או אלנקרי
    רונית
    25/12/2012

אני עובדת בחדר הכושר מבצעת אימוני כוח וגם אירובי אני רוצה לשפר את הסבולת שלי
    אילו תרגילים הייתם ממליצים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי איתן או אלנקרי

הוספת תגובה

• שאלה לאיתי איתן או לנקרי - תגובה

איתן קטן
    25/12/2012

היי רונית,
    שיפור סיבולת לב הריאה מתבצע ע"י ביצוע אימונים אירוביים בהתאם לרמת הכושר הגופני שלך. אישית, אני לא נוהג להמליץ על פעילות אירובית ספציפית מכיוון שכיום יש לא מעט אפשרויות מצוינות לשיפור הסיבולת, אך מנסיוני חשוב מכך הוא להנות מביצוע הפעילות ואך לגוון מדיי פעם כדי שתוכלי להקפיד עליה לאורך זמן. דוגמה לפעילויות כאלה: ריצה על הליכון/ בחוץ, אליפטיקל, מדרגות, שחייה, קיקבוקס ושיעורי סטודיו נוספים.
    בנוסף, האם התכוונת לתרגילים במכון הכושר לחיזוק השרירים ושיפור הסיבולת?

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתן כרגיל מקצועי ומקסים

רונית
    25/12/2012

אני מתכוונת לכך שלדוגמא אני מבצעת תרגיל פשיטת מרפקים על כיסא כאשר הרגלים מונחות על הרצפה או שאני מרימה אותם על ספסל ואז מבצעת פשיטה ואני לא מצליחה להגיע ל15 חזרות בעשר אני מפסיקה כי השריר נחלש או לדוגמא שאני מבצעת תרגיל כוח אחר ולא מצליחה להגיע לסט של מעבר 15*3 כי אני מתעייפת. אני פשוט מרגישה עייפה. חוץ מלשפר האירובי בריצה חשבתי אולי לרדת במשקלים? מה אתה אומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתן כרגיל מקצועי ומקסים - תגובה

איתן קטן
    25/12/2012

קודם כל תודה רבה! :)
    בהתייחס לשאלתך- אני מבין שאת מעוניינת לחזק את שרירי הגוף וטווח החזרות שאת מכוונת אליו הוא בסדר גמור ואת לא חייבת להגיע ל-15 חזרות על מנת לשפר ולהתקדם. כלומר, אם בסט הראשון הצלחת לבצע 15 חזרות ובסט השני והשלישי הגעת ל 10-15 חזרות, העבודה עדיין יעילה ולאחר כמה אימונים את תראי שגם תצליחי להשלים כ-15 חזרות בכל שלושת הסטים. כשאת עייפה, זה אומר שאת עובדת ולא מוותרת לעצמך, וזה מצוין רק תדאגי להקשיב לגוף במידת הצורך.
    אופציה נוספת היא בדיוק כפי שכתבת- להפחית משקלים ולשמור על טווח החזרות הקיים.

בנוסף, אני ממליץ לשלב תרגילים פונקציונליים כחלק מתוכנית האימון שלך, על מנת לחזק את מכלול שרירי הגוף שכולל גם את שרירי הליבה (core), דבר שישפר גם את הביצועיים האירוביים שלך.
    אם אינך מבצעת אותם כיום ומעוניינת לשלב אותם כחלק מתוכנית האימון הנוכחית, חשוב מאוד שיהיה מאמן מקצועי שילמד אותך את הטכניקה הנכונה לביצוע התרגילים האלה כדי להנות ממלוא היתרונות של התרגילים האלה ובו בזמן להימנע ככל שאפשר מפציעות מיותרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו