אימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון
    בנימין
    25/12/2012

אשמח שיענו לי בהרחבה אם אפשר לעניין הזה! אני בחור 23 גובה 1.69 שוקל 64 עם 18 אחוז שומן, התאמנתי בעבר חצי יותר מחצי שנה בבית בעזרת משקולות וספת כושר, לא ראיתי תוצאות. עשיתי הפקסה מפני שלא היה לי זמן להתאמן, ולפני כחודשיים עשיתי דיאטה לא נכונה שהורדתי בה 10 קילו ,אבל המשקל עלה בתוך יומיים ל4 קילו, ככה שהיום אני שוקל 64, לפני הדיאטה הייתי 70, ירדתי ל60, ועכשיו העליתי ל64 קילו. אני מעוניין להתחיל להתאמן במטרה שיהיה לי חיטוב של הגוף, אבל אני מתלבט כי אני יודע שבחיטוב לא עולים בשריר, ואני מעוניין שיגדל לי הידיים והחזה, שיראו שאני אחד שמתאמן!!! מה עושים במצב כזה? אני יודע שאם אעשה היפרוטופיה זה מגדיל שריר, אבל אני מעוניין שלא יהיה לי שומן בכלל בבטן למצב של 12% שומן אני מעוניין להגיע, תוך כדי שיהיה שרירים, לא אגיד ענקיים, אבל יפים! אני מעוניין להתאמן 3 פעמים בשבוע בתוכנית AB( ראשון A, שלישי B, חמישי A, וחזרה על B ביום ראשון שלאחריו. מה התוכנית המתאימה בעבורי מבחינת המטרות שרשמתי? וכמה סטים לפי התוכנית שמקווה שתתנו, צריך לבצע בשריר גדול ושריר קטן,? תודה מקרב לב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון

הוספת תגובה

• בבקשה

בנימין
    25/12/2012

אני צריך תשובה במהירות האפשרית בבבקשהה בבבבקשששהה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    27/12/2012

הערותי....
    1. עלייה במסת השריר מצריכה גם עלייה במסת השומן. לא בהכרח הרבה אך תהיה. ניתן כמובן לגרום לכך שתהיה עלייה במסת השריר ללא עלייה במסת השומן אך מדובר במשימה מורכבת ולא פשוטה ואפשרית בתקופות מסוימות ולא על בסיס קבוע.
    2. על מנת שתהיה מסת שריר משמעותית יש לאמץ דיאטה מתאימה לעלייה במשקל ומסת השריר, להקפיד על סוגי אימונים מתאימים התומכים בתהליך עלייה במסת השריר ועוד.
    3. 65-70 ק"ג בהחלט לא משקל גבוה ייחשב ויש לבצע אימונים מתאימים ולהתנהל נכון בכל הפרמטרים על מנת שהתוצאות גם ייראו.
    4. תוכנית מפוצלת במקרה של AB עדיף 4 אימונים בשבוע ולא 3. מכיוון ש- 3 אימונים בשבוע יצריכו עצימות אימון גבוהה עוד יותר ונציין שמתאמנים רבים לא משיגים תוצאות מספקות דיין בשל עצימות אימון לא מספיק גבוהה.
    5. בפיצול של AB שרירים גדולים - חזה, גב, רגליים יוקצו עבורם 10-8 סטים בסך הכול. לקטנים - כתפיים וכופפי ופושטי מרפק 7-5 בממוצע. הכול בהתאם למטרת האימון ומטרת המתאמן.
    6. אחזוי שומן - 12% שומן מטרה ריאלית אך מצריכה היערכות מתאימה מבחינה תזונתית ואימונים. יש לבצע גם פעילות אירובית בהיקף גדול דיו. למשל, 150 דקות בשבוע ויותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

בנימין
    28/12/2012

לגבי מספר הסטים לשריר גדול וקטן לא הבנתי!!! 8-10 סטים לשריר גדול באימון? או הכוונה במחובר שיוצא לי בשבוע? לדוגמה: יום ראשון A עושה שריר גדול 4 סטים, יום רביעי A עושה 5 סטים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר איתי

בנימין
    28/12/2012

בעניין שציינת שאפשר לעשות את העלייה בשריר ,ולהוריד תוך כדי שומן. איך עושים זאת? אני מוכן לכל אתגר גם אם הוא מסובך להפעלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבנימין - המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    29/12/2012

הפחתת אחוז שומן ובמקביל העלאת מסת שריר מצריכה תפריט מוגבל קלורית . במהלך בניית התפריט יש לדעת מספר נתונים חשובים כגון: משקל הגוף, אחוזי השומן, RMR, תדירות האימונים, עצימות האימונים, היקפים ועוד.
    התפריט צריך להיות מוגבל מבחינת צריכת השומנים, פחמימות וכדומה ולהיות מאוד מדויק מבחינת התכנון. מכיוון שאין אפשרות מעשית בפורום זה לקבל וליישם את כל הדברים ממליץ בחום לפנות לדיאטן ספורט מוביל לשם השגת מטרת האימון. להלן כמה מובילים בתחום בישראל: ד"ר שון פורטל, יאיר להב, גיא שלמון, יעל דרור, פז שוסטר, רקפת אריאלי (אזור ירושלים). בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר זיו

בנימין
    29/12/2012

שלום! אני בחור שמאוד מבין יחסית תזונה ועניין הספורט. בן 23 שוקל 62 וגובה 1.69 עם 17 אחוזי שומן, הRMR שלי בערך 2200 קלוריות שזה בימים שמתאמן, אני מועניין לעשות 3 אימוני משקולות בבית בשבוע+ 25 דקות ריצה בקצב 10 קמ"ש לאחר כל אימון כוח, בניתי לעצמי תפריט של 1400 קלוריות שמורכב כך: 115 גרם חלבון, 170 גרם פחמימה, 28 גרם שומן. הדילמה שלי היא כך: יש לי בטן קטנה ומעוניין להוריד אותו, ותוך כדי לעלות במסת שריר בידיים ובחזה ובגוף עצמו. הבאתי את כל הנתונים שניתן לתת, האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

בנימין
    29/12/2012

היקף החגורה הוא 82 ס"מ, היקף הבטן מסביב לטבור הוא 81 ס"מ. התדירות של האימוני כוח הוא 3 פעמים בשבוע, עם משקלים של 70 אחוז מה-RM שלי, בתוכנית AB, שנותן בכל אימון לשריר גדול 7-9 סטים, ולשרירים הקטנים 5-6 סטים ותרגיל בטן מבצע 3-5 סטים אחרי כל אימון שעושה. + 25 דקות ריצה בקצב 10 קמ"ש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    31/12/2012

על פניו בסדר המינונים!! עם זאת אם המטרה גם להעלות מסת שריר יש מקום להעלות עצימות האימון ל80-90 אחוז מ- rm. חשוב מאוד לרשום המשקלים המורמים ולערוך מדידות מפעם לפעם לשם כימות ההתקדמות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו