שאלה על תוכנית אימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על תוכנית אימון
    דודי
    06/01/2013

אני מתאמן כבר שנתיים בתוכנית abc מגיע בין 4 ל 5 פעמים בשבוע יש אצלנו כמה מתאמנים במכון ממש מפותחים אמרו לי לנסות לעבוד כל יום שריר 1 ועבודה על כל שריר פעם בשבוע עם יותר סטים עדיף לעבור לתוכנית הזו? או שחייב בישבילה 5 אימונים כי אני בא לפעמים 4 לפעמים 5

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תוכנית אימון

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דודי
    06/01/2013

הכוונה שאני מתכוון לבוא 5 פעמים ולעשות שריר פעם בשבוע אבל זה נראה לי מלא מנוחה וברגע שאני מפספס אימון זה יהיה אפילו יותר מנוחה משבוע זה לא מוגזם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/01/2013

אימון מפוצל של 5 פעמים בשבוע מתאים רק למתאמנים בודדים מתקדמים במיוחד, מפתחי גוף . במרבית המקרים ניתן להסתפק באימון מפוצל ab. גם בשל הסיבה שציינת. חשוב לזכור שבמקרים רבים לא מידת הפיצול היא זו שתקבע מידת הה
    קדמות אלא הפרמטרים האחרים כמו התזונה. עצימות האימון וכדומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דודי
    06/01/2013

ואיך אני יודע אם אני מתקדם ויכול לעבוד בשיטה זו או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/01/2013

מעבר לאימון abc מתאים לאחר אימון an לפחות עשרה חודשים!! בנוסף אחת ל3-4 אימונים נסה להעלות משקלים או להעלות עומס בצורות אחרות כמו קיצור זמני מנוחה וכדומה. חשוב לכמת ההתקדמות. היקף זרוע. אחוזי שומן. משקל גוף. ההתקדמות באימון וכדומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דודי
    10/01/2013

אוקיי עבדתי פעם בשיטת ab 3-4 אימונים עכשיו כבר עובד תקופה ארוכה בשיטת abc 3-4 פעמים בשבוע יש התקדמות אבל הבנתי ממה שאתה כותב שזה לא טוב כי השרירים נחים יותר מידיי מצד שני אני קורע כל שריר כמו שצריך ויש התקדמות כל עוד יש התקדמות זה בסדר? או שזה עושה נזק אחר לגוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    11/01/2013

כל עוד חלה התקדמות - מצוין. זו האינדיקציה וכמובן כל עוד אין כאבים, פציעות וכדומה. ניתן להתאמן בפיצול ל- ab שלוש- ארבע פעמים בשבוע. 4 עדיף. פיצול רב יותר יצריך 5 אימונים בשבוע לפחות למרות שבמקרים מסוימים ניתן גם ב4 ימים להתאמן ולפצל. הגוף ל abc. חשוב שתקפיד ממש על התזונה שחשובה במיוחד להשגת מטרות. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי עוד שאלה

דודי
    12/01/2013

המאמן שלי אומר שאם עושים עבודה אינטנסיבית על השריר מספיק לעבוד עליו פעם בשבוע הוא טועה? כי אתה אומר שחייב לבוא 4-5 פעמים בשבוע הוא אומר לי ש 3-4 אפשר גם או abc או ab ול 5 abcde הוא טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי עוד שאלה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    13/01/2013

אימון על קבוצת שרירים פעם בשבוע מצריכה פיצול ל- 5-6 חלקים! בהחלט אפשרי אך הווה אומר שהאימון צריך להיות ממש ממש אינטנסיבי. מדובר במקרה זה במתאמנים מתקדמים ממש. אם אתה נמנה עליהם.. כמובן שאין בעיה.
    בפועל אין ממש צורך אצל מרבית המתאמנים לפצל כך את תוכנית האימון מכיוון שהדבר מתאים בעיקר כשמדובר בפיתוח גוף תחרותי או מתאמנים שממש מעוניינים בהיפרטרופיה משמעותית.
    במידה והנך מבצע פיצול ל- ABC ראה אם ישנה התקדמות ברמת האימון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דודי
    17/01/2013

כן יש התקדמות ב עבודה על כל שריר פעם 1 בשבוע להישאר על תוכנית זו אז? ולאצ הבנתי איך יודעים למי לעבוד פעם בשבוע על כל שריר ולמי פעמיים אני מכיר המון מתאמנים שעובדים פעם בשבוע על השריר ומתקדמים גם לא כמו שאמרת לדוגמא abc 3 פעמים בשבוע ומכיר גם המון שמתקדמים מ פעמיים בשבוע לכל שריר מה ההבדל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    18/01/2013

1. לבצע חלוקהשל ABC וסך הכל 3 פעמים בשבוע, נדיר במחוזותינו ואם ישנה התקדמות היא תהיה מינורית מכיוון שההפסקה בין אימון לאימון (שבוע) ארוכה במיוחד. מנוחה כה ארוכה מפחיתה את אפקט האימון ופחות תורמת לשיפור ועלייה במסת השריר.
    2. חשוב להגדיר בבירור מה מטרת האימון . במידה והמטרה הנה רק חיזוק ייתכן שניתן להשתפק באימון של ABC 3 פעמים בשבוע למרות שהדבר לא ממש מומלץ מכיוווןם שהעומסים באימון חייבים להיות מאוד גבוהים על מנת שיהיה אפקט אימוני ולא תחול ירידה ביכולת במהלך השבוע בו לא מפעילים את אותה קבוצת שרירים.
    3. ממלץ במקרה של ABC לבצע 6-5 אימונים בשבוע וניתן גם -4 במידה והאימון מבוצע ברמה גבוהה דיה.
    4. ההבדלים העיקריים במספר האימונים השבועיים הנם: מידת ההתקדמות באימון, הפוטנציאל להיפרטרופיה, התאוששות, הזמינות של המתאמן ועוד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

איתמר
    19/01/2013

אבל ממחקרים שקראתי מספיקה עבודה של פעם 1 בשבוע על כל שריר אם עובדים בעצימות גבוה חוץ מזה שהשריר עובד עוד כסנגריסט לדוגמא אם אני עושה אימון חזה ויד אחורית ביום ראשון ביום חמישי שאני עושה כתפיים רגליים יעבוד חזה עליון כסנרגיסט

עוד משהו ככל שאני עושה פחות שרירים באימון אני יכול לעבוד בנפח ועצימות יותר גבוה על כל שריר ולתת לו לנוח כמו שצריך

גם אצלנו בחדר כושר יש המון מתאמנים שעובדים פעם בשבוע על כל שריר וממש מתקדמים לדוגמא דדלפיט 200 קילו זה לא התקדמות מזערית ללא חומרים לא?

הקטע שבתור מאמן כושר מוסמך עדיין לא הבנתי את זה לעומק כי אני נסיתי את שני השיטות ובשניהם התקדמתי

חוץ מזה שראיתי המון תוכניות ואימונים של פעם בשבוע באימונים של אמריקאים ויודע שככה מלמדים בקורס מאמני כושר בארצות הברית שאפשרי לעשות עבודה של פעם בשבוע על שריר

בגדול כל אחד מה שמתאים לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדודי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    20/01/2013

אין בעיה ככל להפעיל קבוצת שרירים פעם בשבוע ולהתקדם. הדבר רלבנטי רק למתאמנים מסוימים שמבצעים אימוני כוח ברמה גבוהה. מתאמן 'מן השורה' לא יתאים לו אימון שכזה מכיוון שההפסקה הארוכה בין האימונים תגרום לירידה באפקט האימון.
    בנוסף, לא ממש מכיר חדרי כושר רבים בהם המתאמנים מפעילים קבוצת שרירים אחת באימון. אם כן, מדובר על חדרי כושר מאוד ייחודיים בהם מתאמנים מפתחי גוף או מרימי משקולות, ספורטאים וכדומה.
    במידה ומטרת האימון הנה היפרטרופיה אימון AB יספיק למרבית המתאמנים ואין צורך לבקש מהם יותר אלא אם מדובר כבר ברמה תחרותית -ספורטיבית.
    הערת אגב,, הרמה של 200 ק"ג ללא שימוש בחומרים אנבוליים כלל, נראית מעט יומרנית....
    בברכהובהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

איתמר
    20/01/2013

הבנתי אני גם עברתי קורסים בוינגייט ואיפה שהיתאמנתי כולם עוסקים בפיתוח גוף את האמת שגם אני תמיד דגלתי בלעשות כל שריר פעמיים בשבוע אבל בא אליי שם מישהו אמר לי מה אכפת לך תנסה עשיתי ככה וממש התקדמתי וזה ממש לא היסתדר לי בראש עם מה שלמדתי אז בגדול שאני יעשה לעצמי סדר בבלאגן

לרוב האנשים יתאים אימון של פעמיים בשבוע לכל שריר ורק לאנשים מסויימים שהם מתקדמים או משתמשים בסטרואידים אפשרי לעשות פעם בשבוע וגם לא חייב?\

בתור מאמן כושר לכוון את רוב המתאמנים לפעמיים בשבוע ורק למתקדמים אפשר לנסות פעם 1?

אממ גם חבר שלי שמתאמן איתי הגיע ל 210 דדליפט ישמ סרטונים אם תרצה לראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה לאיתי

איתמר
    20/01/2013

אני ממש תופס ממך בגלל זה אני שואל אותך את השאלות כי קראתי את הספר שלך עוצמות חדשות ואתה ממש תותח בתחום של הכושר ממש אפשר ללמוד ממך המון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה לאיתי

רמי
    02/02/2013

יכול להיות שבגלל שאני מתאמן בעצימות גבוה אז מספיק לי לדוגמא abc על 3 אימונים שבדרך כלל צריך ל 5-6 אימונים או שאין קשר ואני עושה טעות כי אני מרגיש שאני מתקדם והכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    02/02/2013

מקרים בודדים בתוכנית של ABC תחול התקדמות. הרי מדובר על הפעלת2 קבוצות שרים בכל אימון לא יותר מפים בשבוע. במקרה זה לא אמור להיות אפקט אימון משמעותי בשל הזמן הרב שחולף בין האימונים. אגב, מפתחי גוף שמתאמנים 6 פעמים בשבוע מפעילים בכל אימון קבוצת שרירים אחת ובמקרה זה הנם מבצעים 25-20 סטים לעיתים לאותה קבוצת שרירים! מה שלא קורה באימון של ABC.
    בכל מקרה יש צורך בעצימות מאוד גבוהה על מנת להצדיק מנוחה כה ארוכה בין האימונים. אם חלה התקדמות למרות הכל - אין בעיה ויייתכן גם שהנך מקפיד בצורה ממש טובה על המשתנים האחרים כמו צריכה רבה דיה של חלבון, זמני מנוחה וכדומה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

שבי
    02/02/2013

כן אני אוכל כל יום 200 גרם חלבון ויושן טוב

אבל תחשוב על זה ככה אם אני עושה אימון ab למשל יוצא לןי לשריר גדול 9 סטים כל 5 ימים אם אני עושה abc יוצא כך שאני עושה לדוגמא 16 סטים באימון מה שמצדיק יותר מנוחה לא?

ככל שעושים פחות שרירים באימון כך הנפח על כל שריר גבוה יותר

גם ראיתי בעולם שעושים בהרבה תוכניות פעמם בשבוע שריר אז למה כל המרצים נגד וכל המתאמנים שמפתחים גוף גם טבעי עובדים ככה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו