מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלה לאיתי זיודודי09/01/2013
לאיתי עקב הידע הרב שלך יש לי עוד שאלה אליך
הייתי עובד תקופה בכל אימון 21 סטים כבדים שזה אומר לדוגמא
חזה וטרייספס באימון
לחיצות חזה 4 סטים של 8 על 120
אחרי זה חזה עליון לחיצות ב סטים על 100
לאחר מכן פלייז 25 קילו 12 15 חזרות 4 סטים
ואחרי זה 3 תרגילים כפול 3 של טרייספס תרגיל ראשון כבד ו ה2 בינוני שלישים יותר פמפומים כזה
עכשיו עשיתי מנוחות ארוכות יחסית בין סט לסט כי עבדתי משקלים כבדים
חשבתי אולי לנסות לעלות סטים ולעשות 16 חזה לדוגמא באימון ו 12 לטרייספס ולהוריד משקלים נגיד במקום 120 לעבוד על 110 ככה פשוט להוסיף נפח אימון ולהוריד עצימות קצת כי אני רוצה לעלות במסה 28 סטים באימון זה בסדר או יותר מידיי ועדיף להישאר על 21?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודי
ד''ר איתי זיו09/01/2013הערותי....
1. ראשית כל הכבוד על הרמה שאתה נמצא בה. גבוהה ללא כל ספק.
2. לא ברור מה מטרת האימון העיקרית אך בכל מקרה שולח לך כמה הערות והארות.....
& זמן האימון חשוב לשים לב שיהיה לא יותר מ- 60-50 דקות.
& חשוב לשלב טכניקות אימון על בסיס קבוע על מנת למקסם היכולות באופן משמעותי. אימון סטים בלבד מביא לאדפטציה- הסתגלות די מהירה.
& 16 סטים לחזה מתאים לאימון מפוצל של ABCD חשוב לדעת אם האימון מפוצל עד כדי כך.
& זמני מנוחה חשוב שיהיו מוגבלים - עד 90-120 שניות. תלוי בעומס ובמספר החזרות. ככל שהמשקל כבד יותר זמנ המנוחה ארוכים יותר.
& מומלץ דווקא לשלב מפעם לפעם כופפי מרפק עם שרירי חזה ולא פושטי מרפק מכיוון שלאחר תרגילי חזה פושטי המרפק עייפים במיוחד.
& חשוב לכמת מה נעשה- מידת ההתקדמות, מסת השריר באזור הזרוע (מכווצת) ועוד.
& 28 סטים באימןן - מקסימום. מעבר לכך האימון ארוך מדי.
& תזונה...? חשוב מאוד.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
דודי09/01/2013אני עובד בשיטת abc עדיף להישאר אז על 12-9 ?
אני בכוונה עובד טרייספס עם חזה ובייספס עם גב בשביל להטיש את השריר עד הסוף באותו אימון ושינוח טוב אחרי זה כי אם לדוגמא אני יעשה חזה בייספס יום אחרי זה שיש לי אימון גב הבייספס קרוע וקשה לי להרים מקסימום משקל בחתירות ואני מעדיף להתמקד בשרירים הגדולים כי הסנרגיסטים עובדים גם ככה ת שעה אימון אני לא עובר בכל מצב השאלה שלי אבל אם זה לא יותר מידיי נפח אימון? מה אתה אומר 28 סטים זה בסדר או מוגזם ועדיף אולי ולהישאר על 21 סטים או אולי משהו באמצע מה אתה חושב? פשוט אני נותן גיוון יותר זמני מנוחה קצרים ופחות עומס גומר את הגוף ביותר סטים וזמני מנוחה קצרים אבל אם תגיד ש עדיף להישאר על 21 סטים אני ישאר על זה כי ממש התקדמתי מזה סתם חשבתי אולי לגוון קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגדול אני אמקד את השאלה
דודי09/01/2013כמה סטים לעשות באימון abc בכל אימון הכוונה לשרירים גדולים בטן תאומים וכאלה אני מוסיף קצת ולא מחשיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגדול אני אמקד את השאלה - תגובה
ד''ר איתי זיו10/01/2013קבוצות שרירים גדולות - רגליים, גב, חזה - 20-15 וקבוצות שרירים קטנות - 15-10. בממוצע 28-27 סטים באימון סך הכול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)