דרושה ביקורת, תפריט ותוכנית אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרושה ביקורת, תפריט ותוכנית אימונים
    יותם
    10/01/2013

אני 8 חודשים במכון כושר, הולך מינימום שלושה פעמים בשבוע.
    בחודשים הראשונים עבדתי בעיקר על סיבולת לב ריאה, רצתי המון והגעתי לפרקי זמן ריצה שלא חשבתי שאי פעם אגיע אליהם. לאחר הריצה הייתי עושה כפיפות בטן ומכשירים.
    האימון לא הניב את התוצאות שרציתי מלבד הסיבולת לב ריאה.
    לפני חודש אחד המתאמנים בנה לי תוכנית שעליה ארצה לשמוע את דעתכם, אבל קודם אתן פירוט גופני, מה אני אוכל ומה המטרה שלי.

פירוט גופני - טוב... לפי מה שהבנתי בביקורות שנתנו לי, יש לי מבנה טוב, שלזה מתלווה קצת בטן וחוסר במסת שריר. גובה 1.68, משקל 66. בעיות גנטיות הן במפרקים של הידיים (צרים/דקים לא יודע איך לקרוא לזה) והפיקות בברכיים שלי טיפה נוטות מה שללא מגנים יכול לגרום להגבלה בזמן האימון ואחריו (עם זאת, זה לא משהו רציני. פשוט לפעילות ספורט עדיף מגנים).

אוכל - היום שלישי בנוי בעיקר משלושה ארוחות (נדיבות, אני מאמין). ארוחת בוקר, קורנפלקס עם חלב. ארוחת צהריים, מנה בשרית שבושלה עם שמן זית עם תוספת אורז/פירה וירקות. ארוחת ערב, חביתת שתי ביצים (שמן זית...), שרי, מלפפון, בצל ירוק וגביע קוטג' 3%.

מטרה - להוריד את הבטן לכדי ריבועים, שרירי חזה וגב, בקיצור לחטב הכול!

אימון:
    יום ראשון - טיפה (רבע שעה בדרך כלל) אופניים או הליכה, שלושה סטים של עשרים שכיבות שמיכה, ארבעה סטים של 15 כפיפות בטן (על מתקן שכיבה שתלוי באלכסון על קומה רביעית של סולם עם הראש לקרקע. כפיפות של שמאל, אמצע, ימין, שמאל, אמצע, ימין...), עוד ארבעה סטים של אותן כפיפות רק בשכיבה על מזרן) ולסיום חמישה סטים של סקוואט, כל סט 8 פעמים (מעלה כל שבוע חמש קילו עד שאגיע למצב של חמש סטים של חמש).

יום שלישי - חצי שעה אופניים או ריצה, שלושה סטים של עשרים שכיבות שמיכה, ארבעה סטים של 15 כפיפות בטן (על מתקן שכיבה שתלוי באלכסון על קומה רביעית של סולם עם הראש לקרקע. כפיפות של שמאל, אמצע, ימין, שמאל, אמצע, ימין...), עוד ארבעה סטים של אותן כפיפות רק בשכיבה על מזרן) ולסיום חמישה סטים של דדליפט, כל סט 8 פעמים (מעלה כל שבוע חמש קילו עד שאגיע למצב של חמש סטים של חמש).

יום חמישי/שישי - חצי שעה אופניים או ריצה, שלושה סטים של עשרים שכיבות שמיכה, ארבעה סטים של 15 כפיפות בטן (על מתקן שכיבה שתלוי באלכסון על קומה רביעית של סולם עם הראש לקרקע. כפיפות של שמאל, אמצע, ימין, שמאל, אמצע, ימין...), עוד ארבעה סטים של אותן כפיפות רק בשכיבה על מזרן), חמישה סטים של חזה(...הרמת משקולות בשכיבה), כל סט 8 פעמים (מעלה כל שבוע חמש קילו עד שאגיע למצב של חמש סטים של חמש) ולסיום חמישה סטים של סקוואט כמו ביום ראשון רק עם משקל קל.

תודה לכל מי שיקח עם עצמו לקרוא את הכול וינסה לעזור לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דרושה ביקורת, תפריט ותוכנית אימונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    18/01/2013

הערותי....
    1. על פניו התוכנית אימונים נראית ממש ממש לא מאוזנת ולא ברור מה מטרת האימון העיקרית: מסתשריר, הפחתת אחוז שומן, שיפור כושר גופי כללי וכדומה.
    2. התרגילים צריכים להתבצע בעומס גבוה יחסית עם המטרה הנה חיזוק או העלאת מסת שריר וגם העיתוי של הפעילות האירובית - חשוב במיחד.
    3. לשפר הנראות של הבטן מצריך דבר ראשון שינוי ממשי של הרכב הגוף - כלומר פחות אחרוזי שומן.כל עוד אחושי השומן יהיו גבוהים מדי לא ניתן יהיה לראות את השרירים הנכספים.... הנמצאים למעשה מתחת לרקמת השומן.
    4. חשוב לבנות תוכנית אימונים מסודרת בחדר הכושר או מחוצה לו על ידי איש מקצוע וכך רק להתקדם לעבר מטרת האימון.
    5. תזונה - נראית על פניו עשירה מדי בשומן וכמובן שאחוזי השומן מושפעים מכך מאוד. גם במקרה זה חשוב לבנות תפריט מסודר מכיוון שללא השקעה בתחום זה לא ממש ניתן להגיע לתוצאות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו