שריפת קלוריות מקסימלית בהליכה מתונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת קלוריות מקסימלית בהליכה מתונה
    עדי
    20/01/2013

שלום לכולם,

לצערי בעוד יומיים אעבור ניתוח קטן במותן שישבית אותי ככל הנראה לשבועיים. הכוונה שלא אוכל לבצע פעילות אינטנסיבית אלא רק הליכה מתונה.

אני רגילה להתאמן שעה וחצי בכל יום, שש פעמים בשבוע, אירובי ואנאירובי. מקפידה מאוד על תזונה, אבל לעתים מרשה לעצמי "למעוד" בזכות הפעילות הגופנית האינטנסיבית.

אני ממש חוששת מהשבועיים האלה (בתקווה שהרופא לא ידרוש יותר משבועיים מנוחה), שלא אשלוט בעצמי ואוכל יותר מרוב שעמום... איך אוכל לשרוף כמה שיותר קלוריות בהליכה מתונה? כמה זמן ללכת, והאם תוספת של שיפוע בהליכון תוכל לסייע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות מקסימלית בהליכה מתונה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    20/01/2013

הערותי....
    1. החשוב ביותר הנו המשך על הפעילות האירובית על בסיס קבוע מכיוון שכבר לאחר 4 ימים ללא ביצוע פעילות אירובית חלה ירידה ביכולת הגופנית.
    2. מציע לבצע הפעילות האירובית בדופק 70-60% אם ניתן וכמובן שיפוע במסילה יסייע בענין- אך גם הליכה ללא שיפוע ניתן להשיג שיפור.
    3. זמן ההליכה 50-60 דקות יהיה מצוין. אין צורך ביותר מה גם שהעומס על מערכות שלד-שריר גבוה , יחסית.
    4. מה עם אימון הכוח? לא הוזכר בכלל. חשוב מאוד לתהליך ההרזיה והעלאת חילוף החומרים.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה נוספת

עדי
    21/01/2013

תודה רבה על ההערות, מקווה שאוכל ליישמן.
    בקשר לאימוני כוח, אילו תרגילים אתה ממליץ לי לבצע?
    נראה לי שאהיה קצת מוגבלת, אני חוששת שייפתחו לי התפרים מכל מיני תנועות שאבצע. למשל, יהיה לי קשה לבצע תרגילי בטן או סקווט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר איתי זיו
    24/01/2013

הערותי....
    1. לאחר שהשבועיים חולפים ניתן לבצע תרגילים שונים, תרגילים רלבנטיים מתאימים במאקרו: סקווט, מכרעים דינמי, לחיצת חזה בישיבה עם מכונה ייעודית, משיכת פולי עליון בישיבה במצב צר לפנים, חתירה בישיבה עם מכונה ייעודית במצב צר. בנוסף יש לשלב 2 תרגילים לשרירי הבטן: כפיפת גו באלכסון - מרפק ימין לברך שמאל, מרפק שמאל לברך ימין, בנוסף - גשר קדמי - בתמיכת אמות.
    2. חשוב לבדוק הרכב הגוף - אחוזי השומן, היקף מותן, זרוע ומשקל.
    אחת לחודש יש לשנות התוכנית ומספר החזרות.
    מספר חזרות נתון - 10, 12, 15 בסטים שונים. כל סט מספר חזרות שונה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו