מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדוקטור איתי זיו, שרפת שומנים.ירון28/01/2013
שלום.
אני בהחלט לא מבין למה אני לא מוריד אחוזי שומן נוספים.
אני בן 22 בגובה 1.80 ובמשקל 75, מתאמן אימוני כוח ואני שרירי, ועושה אירובי מדי יום במשחק כדורסל של שעה וחצי כמעט כל יום ולפעמים רכיבת אופניים פעם בשבוע כ-20 ק''מ. בנוסף לכל זה אני במאזן קלורי שלילי קל. אוכל חלבונים שלוש פעמים ביום וכן פחמימות, במצב הזה אני נמצא כבר כמעט חצי שנה ואמנם הורדתי במשקל ובאחוזי שומן למרות שמעולם לא הייתי שמן, ואכן כיום רואים לי את שרירי הבטן-קוביות, אך לא באופן ניכר. אבל בשלושה חודשים האחרונים המצב לא משתנה ואני לא מוריד אחוזי שומן נוספים, והשרירי הבטן לא ניכרים יותר ולא פחות. אין לי קליפר לבדוק אבל בהחלט אם אני 'תופס' את הבטן יש הרבה מה לתפוס.. ואני רוצה להוריד עוד אחוזי שומן כדי שיראו בבירור את שרירי הבטן ואני לא מצליח. אני קראתי הרבה מאמרים על הנושא ואני מיישם אותם על מנת לפרק רקמת שומן תת עורי ולא רקמת שריר על ידי כך שאני מפזר את אכילת החלבונים והפחמימות למשל.., או משתדל לא לאכול מאכלים רבים עם שומן כמו מטוגנים.. אבל המצב לא משתנה...
למה אני לא מצליח להוריד אחוזי שומן נוספים כמו שהצלחתי בהתחלה. המצב פשוט נשאר אותו דבר, למרות מאזן קלורי שלילי קל, אכילת חלבון ופחמימות וכו'
כל המצב הזה מאוד מתסכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה.
ירון30/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון
ד''ר איתי זיו02/02/2013הערותי....
1. ראשית על פנו נראה שאתה במצב טוב מבחינת הרכב הגוף ורמת הכושר הגופני.
2. חשוב לבדוק אחוזי שומן על בסיס קבוע. מומלץ מאוד אצל דיאטן קליני או פיזיולוג מאמץ. יש מעולים (לא רבים אמנם) בתחום. או אז תוכל לדעת מה מידת ההתקדמות שלך באימונים, מסת הגוף השמן לעומת מסת הגוף הרזה ועוד.
3. נראות שרירי הבטן מצריכה אחוזי שומן שהנם למטה מ- 12% שומן בממוצע אצל גברים. וככל שאחוזי השומן נמוכים יותר השיפור איטי יותר ומצריך הקפדה יתרה על התזונה, אימונים מתאימים ועוד. במקרה זה לפרטים הקטנים חשיבות רבה מאוד . לדוגמה, שימוש במוצרי חלב שמנים לעומת רזים, צריכה מיותר של 100 קלוריות ביום שמקורן בשומן וכדומה ישפיעו באופן ממשי על הרכב הגוף ומשקלו.
4. במידה והמטרה הנה העלאת מסת גוף רזה והפחתת אחוז שומן, צריכה של 3 פעמים ביום של חלבונים, לא מספקת במרבית המקרים. כפי שציינתי חשוב מאוד לבדוק זאת עם איש מקצוע ולהתנהל בהתאם.
5. לגבי משחק הכדורסל ואימונים אירוביים , חשוב לתזמן בצורה טובה ממש את אימוני הכוח והתזונה במקרה זה. הרי צריכה לא מדוייקת של חלבונים ופחמימות בקורלציה לאימון מובילה לתוצאות פחות טובות מהותית!!!!!!!!
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)