ערב טוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערב טוב
    מ
    31/01/2013

ברשותכם יש לי מספר שאלות לפניכם, :

1. אני מבין ויודע על היתרון של המנוחה לאחר אימון, אבל למרות זאת חד משמעית ,אם אני מתאמן בבוקר במכון כושר ולאחר מכן בערב אני עושה כמה תרגלים עם משקולות בבית, השריר לא יתפתח ויגדל?, או שהסיבה העיקרית של המנוחה היא שאני לא יגיע לאימון יתר?...

2. לפי מה שהמדריך כושר הסביר לי אני צריך לעלות משקל במשקולות רק לאחר שהמשק הנוכחי ניהיה קל.. אבל אני מרגיש שאני יכול להגיע לפחות ל 6-8 חזרות עם משקל גדול יותר, מה דעתכם?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר איתי זיו
    02/02/2013

הערותי....
    1. המנוחה חשובה במיוחד מכיוון שרק כך מאפשרים לשריר להתאושש מהאימון וחלה התקדמות. ככל שהאימון קשה יותר המנוחה ארוכה יותר וחשובה. כשמדובר באימונים קלים אין בעיה לעיתים לבצעם גם לאחר מספר שעות או למחרת שוב... אך לא הדין לגבי האימונים באיכות גבוהה. או אז יש צורך במנוחה של יומיים עד שבוע בין האימונים בהם מפעילים אותה קבוצת שרירים.
    2. אם הנך מתאמן בבוקר ובער ומדובר על קבוצות שרירים אחרות, פחות בעייתי אך אם מדובר על אותה קבוצת שרירים ובעצימות גבוהה הרי שהדר לא מומלץ ולא יתרום לאפקט אימון הנחוץ.
    3. לא שכיח שנבחין במתאמנים המבצעים שני אימוני כוח מדי יום וחשוב לומר שהדבר ממש לא נחוץ ויש צורך לתכנן את האימונים בצורה שונה לחלוטין ואם מבוצעים שני אימונים באותו היום מסיבה זו או אחרת הם יהיו שונים.
    4. לגבי אימון כוח בטווח חזרות של 8-6 חזרות נציין שהדבר מתאים למתקדמים במיוחד מכיוון שהעומס גבוה והדבר מצריך אימון מתאים של מספר חודשים לפחות.\
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו