לד"ר זיו מה משפרת התוכנית?4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר זיו מה משפרת התוכנית?4
    שבי
    01/02/2013

איתי שלום,
    זו תוכנית האימונים שלי. משחק כדורגל בן 22, שוקל 73,מטר 80. ומאתמן מספר שנים בחדר כושר.
    יום שני:
    חזה-לחיצת חזה מוט באופן מתפרץ/משקולות3X7
    גב-משיכת פולי עליון קדימה/מתח 2X10
    יד קדמית-במכונה/משקולות 2X10
    זוקפי גו: ברוטציה על מזרון 3X10
    רגליים:תרגיל הנורדי(להמסטרינג) ,פשיטת ברכיים ,סקוואט באופן מתפרץ ,הרמת עקביים במכונה כל תרגילי הרגליים 3X8

8-10 דק,עבודה על יצוב על פיתה,עם עיניים עצומות, פתוחת לפני אימון הכדורגל.

יום רביעי
    אותו אימון רק בגלל שיומיים לאחר מכן יש משחק אז אני מוריד תררגיל פשיטת ברכיים, וגם במקום 3X8 אני עושה 2 סטים X8 כדי שלא יהיה עומס על הרגליים.

רשמת שצריך להחליף תוכנית אימון מדי חודש, וכל חודש אני מחליף תרגילים.
    שאלתי היא:מה אני משפר באימון שכזה? מונע פציעות? משפר מהירות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לד"ר זיו מה משפרת התוכנית?4 - תגובה

ד''ר איתי זיו
    02/02/2013

ראשית, תוכנית מעניינת ומתאימה. ניתן לשפר באמצעותה כוח מתפרץ ומהירות. , בנוסף, תרגילי בטן וזוקפי גב אין צורך לבצע על מזרון אלא במנחי גוף אחרים- עמידה, הטיית גו, על גבי פיטבול ועוד. שכיבה פחות מומלץ מכיוון שבכדורגל המנח הנו תמיד עמידה.
    איכות האימון, כלומר העצימות ומספר האימונים בשבועהנם תמיד בהתאמה למספר האימונים המשחקים במהלך השבוע. ביום שיש משחק או אימון קשה לא מומלץ לבצע בסמוך אליו גם אימון כוח לכן חשוב לתכנן על פני בשבוע את אימוני הכול במכלול האימונים הקימים.
    לגבי מניעת פציעות. הגברת הכוח, שיפור מערכת פרופריוספציה Properioception) . : מושג המתייחס לקליטה העצבית של גירויים המגיעים מחיישנים מכאניים המצויים ברקמות פנימיות שונות, כגון: שרירים, גידים, רצועות ומפרקים. שיפור בתפקודה של מערכת הפרופריוספטית יתרום לייעול בתנועה ובקואורדינציה העצבית שרירית. ממחקרים שנעשו בתחום עולה שאצל ספורטאים שביצעו אימונים ייחודיים לשיפור הפרופיוספציה פחת מספר הפציעות באופן מובהק.
    מערכת זו ניתן לשפר באמצעות תרגילים המצריכים הפעלת כוח תוך הפרת שיווי משקל, תנועה פונקציונלית מסוגים שונים, ביצוע תרגילים המתבצעים בעמידה, ישיבה, הטיית גו על משטחים לא יציבים וכן עם אביזרים מסוגים שונים כגון: כדור פיטבול, בוסו, פיתה, גומיות ורצועות מסוגים שונים ועוד..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו