שומן בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומן בבטן
    קרן
    06/02/2013

כשאני יושבת אז יש לי בבטן טיפה מעל הטבור קפל עבה מאוד של שומן וזה נראה כמו שהבטן שלי מקופל ל-2 חלקים. ובעמידה גם יש לי בטן נשפכת ושמנה.
    הBMI שלי בתווך התקין =22

הכפל כל כך עבה שמסתיר קצת את הטבור מרוב השומן.

איך אפשר להוריד את קפל השומן העבה שחוצה לי את הבטן לשניים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומן בבטן

הוספת תגובה

• שומן בבטן - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/02/2013

הערותי....
    1. ההיבט האסתטי חשוב ומפריע לאנשים רבים ונציין אף שמדובר במטרת האימון השכיחה ביותר בקרב מתאמנים.
    2. מדד ה- BMI הנו לחישוב השמנה אם קיימת או לא אך ממש לא ניתן להסיק ממנו מה הרכב הגוף של האדם כך שבהחלט ניתן להבחין באנשים עם BMI תקין אך עם אחוזי שומן גבוהים ממש.
    3. חשוב במיווחד להקפיד על הרכב גוף תקין ופחות להתיחס למשקל הגוף, בעיקר כשמדובר באנשים העוסקים בפעילות גופנית על בסיס קבוע.
    4. סביר שאחוזי השומן במקרה המצוין גבוהים מהממוצע (20-29%) ולכן גם ריכוז השומן המשמעותי המצוין.
    5. פיזור השומן שונה מאדם לאדם וחשוב מאוד להבין זאת. ייתכן ש- 30% שומן אצל 2 נשים שונות יתחלקו באופן שונה לחלוטין. אצל האחת מרוכז יותר באזור הבטן ואילו אצל האחרת באיזו האגן.
    6. חשוב לבצע פעילות גופנית מתאימה - אירובית ואנאירובית. 150 דקות פעילות אירובית בשבוע ב- מספר אימונים ו0 3-2 אימוני כוח. זו כמובן הדרישה המינמלית.
    7. חשוב לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן על מנת לשפר במעט האסתטיקה. תרגילים אלה לא יפחיתו השומן באזור הבטן אך חשוב לבצעם על בסיס קבוע.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו