האם ריצה גורמת לעלייה באנרגיה ביום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ריצה גורמת לעלייה באנרגיה ביום
    רון
    09/02/2013

אני בן 22 לומד במכללה ולא עשיתי ספורט(הייתי מתאמן כדורסל שעתיים ביום, 3-4 פעמים בשבוע, במשך 7 שנים עד גיל 20) כשנתיים. החלטתי להתחיל להתאמן בריצה ואני מתעייף אחרי ק"מ של ריצה:
    1)אם אני יתאמן באופן סדיר ויכנס לכושר האנרגיה שלי ביום ביום,היכולת ריכוז, העירנות, היכולת לעשות משהו ולא להתעייף תשתפר? וזה יעלה את מספר השעות שאני יהיה מסוגל להכין שעורי בית?
    2) אומרים שהגוף זוכר, שהגוף יחזור לכושר יותר בקלות. האם זה נכון? האם אני יהיה מסוגל לחזור לרוץ 4 ק"מ ב-18 דקות כמו בשנים שהייתי בכושר אם אני ירוץ באופן סדיר(3-4 פעמים בשבוע)?
    3)הריצה תשפיע לי על המצב רוח(ביולוגית בתוך הגוף) לטובה?

בבקשה לענות על כל השאלות בצורה מפורטת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ריצה גורמת לעלייה באנרגיה ביום - תגובה

ד''ר איתי זיו
    11/02/2013

הערותי....
    אין בעיה כלל ועיקר להשיג מטרת אימון המצוינת - ריצה של 4 ק"מ בפחות מ- 18 דקות ואולי אף בהמשך - פחות מ- 17 דקות. חשוב במיוחד תוכנית האימונים הנבחרת, אורח החיים הספורטיבי ההכרחי להשגת מטרות ועוד.
    ניתן ב- 4 אימונים אירוביים בשבוע להשיג תוצאות מצוינות וזאת במסגרת תוכנית מסודרת הבנויה על ידי איש מקצוע או אולי ניתן למצוא תוכנית איכותית ברשת.
    לגבי השפעה מבחינה פיזיולוגית-פסיכולוגית... כמובן שפעילות גופנית משפיעה באופן משמעותי על הפרשת חומרים חיוביים שונים כמו הורמונים. אנדרופינים וכדומה. הדבר תורם לתחושה טובה באימון ובעיקר אחריו וחשובה במיוחד ואף מסייעת להתמדה. אגב, ממחקרים בתחום עולה שריצה בעצימות גבוהה, למשל בסמוך למבחנים או לימודים ריאליים או לימודי שפות, שיפרו יכול הקליטה של הסטודנט ב- 20 אחוז לפחות.
    חשוב להתחיל בהדרגתיות ולהימנע מפציעות שהן מאוד שכיחות בקרב מתאמנים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו