מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר איתי זיודנה15/02/2013
הייתי בחנות ספורט ועליתי על משקל דיגיטאלי שמודד אחוזי שומן ולבשתי מכנס טייץ וחולצה ומעל החולצה לבשתי מעיל ועמדתי יחפה עם המעיל עלי.
בת 25
גובה 1.31
משקל 45
26.22 = BMI
היה כתוב שאחוז השומן הוא 8
איך זה יכול להיות? לפני מה זה מדד שאחוז השומן בגוף 8 ?
האם בגלל שלבשתי מעיל המדידה הייתה שגוייה?
יש לי עוד שאלה אני 1.31 - ולפי הBMI אם אני אשקול 32 אני יהיה במשקל תקין. אבל אני שוקלת 45. איך אני יגיע למשקל של 32?
מדוע בגלל שאני נמוכה אז אני צריכה להיות שמנה?
מדוע מחשבון הBMI לא מתחשב בגמדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר איתי זיו - תגובה
ד''ר איתי זיו16/02/2013הערותי....
סוגייה מעניינת. בהחלט. במידה ועוסקים בפעילות גופנית על בסיס קבוע מדד ה- BMI לא מדויק ולכן ייתכנו בהחלט מצבים כפי שציינת. אחוזי שומן נמוכים ו- BMI גבוה. הרי כל הספורטאים והמתאמנים המבצעים אימוני כוח ה- BMI שלהם יהיה גבוה והם עצמם, מרביתם עם אחוזי שומן נמוכים.
שקילה חייבת להיות תמיד עם אותם בגדים וכמובן כמה שפחות בגדים. בגד ים למשל. ללא נעליים, ללא מעיל ועוד ועוד. מומלץ באותה שעה ביום וכמובן גם באותו מצב- אחרי אימון, לפני אימון וכדומה. שקילה אחת לשבועיים - סבירה.
8 אחוזי שומן במדידה לא הגיוני ולא סביר בכלל!!!!!!!!!!!!!!! מתאים אך ורק למפתחות גוף מקצועניות או חלק קטן מהאתלטיות ברמת עלית. צריך לבדוק בצורה שונה = קליפר אלקטרוני, אלקטרודות ועוד הקיימים אצל אנשי מקצוע, פיזיולוגים של מאמץ ועוד ועוד.
חשוב לעקוב אחר התוצאות ולראות שיש התקדמות על בסיס קבוע- באחוזי שומן, במשקל, הפחתת היקפים ועוד.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)