3 שאלות חשובות לד"ר איתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 שאלות חשובות לד"ר איתי זיו
    דנה
    23/02/2013

שאלותיי הן:

1) אם לפני האימון של תרגילי הבטן והפעילות האירובית אני יאכל הרבה פחמימות

ולאחר האימון אני לא יאכל כלום

= אז האם יכול להיות לי ככה בטן שטוחה?

האם כדי שתהיה בטן שטוחה צריך לאכול לאחר תרגילי הבטן?

2) אם יש לי ומבנה גנטי של בטן שמנה - אז אי אפשר לשנות זאת?
    האם בגלל הגנטיקה והגובה הנמוך שלי בחיים לא תהיה לי בטן שטוחה?

כי יש לי גנטיקה גרועה = כל המשפחה שלי שמנים עם שומן בטני

3) אחרי האימון הבטן שלי יותר מתנפחת ואני עולה גם 2 קילו במשקל - ויש גם בעיה קשה - אם אני יאכל לאחר האימון- אז תהיה לי עלייה במשקל של עוד 2 קילו כי שמתי לב שלאחר כל דבר קטן שאני אוכלת ישר אני עולה מעל קילו במשקל. ואני אשקול 4 קילו יותר!!!

מדוע לאחר האימון אני תמיד עולה במשקל 2 קילו לעומת לפני האימון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר איתי זיו
    25/02/2013

למרות שנראה לי שעניתי בעבר על השאלה שולח שוב הערות....
    1. לגנטיקה משקל רב מאוד בהתייחס להשמנה, יחסים בין איברים, סיבי שריר, מספר תאי שומן ועוד ועוד. עם זאת ניתן לעשות הרבה מאוד (!!!!) באמצעות אימוץ של אורח חיים בריא הכולל אימון גופני בהיקף ועצימות מתאימים, תזונה נכונה ועוד ועוד.
    2. נראות הבטן תלויה כמובן בגנטיקה ומידת אחוז השומן הכולל. במידה ואחוז השומן גבוה, למשל, 35% כמובן שייתכן שריכוז שומן יהיה באזור הבטן (או לחילופין באזורים אחרים). לכן בדיקת אחוזי שומן אצל איש מקצוע הנה הכרחית ותיתן אמת מידה לגבי המצב העכשווי.
    3. מציע לפנות מיידי לפיזיולוג מאמץ, או דיאטן קליני מוביל.
    כך תקופת הזמן להשגת המטרה תהיה קצרה במיוחד באופן יחסי לעומת מצב שלא פונים לאיש מקצוע ומנסים נסיונות שונים לבד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו