אפקטיביות ריצה שתעזור בלימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפקטיביות ריצה שתעזור בלימודים
    רון
    02/03/2013

לפי מה שהבנתי, עשיית ספורט בזמן הלימודים משפרת את יכולת הלמידה או עוזרת לה איכשהו.

אני מתאמן ורץ 2 ק"מ, 3 פעמים בשבוע. אם אני יעלה את מהירות הריצה שלי לאט לאט וירוץ בפחות ופחות זמן, זה יהיה יותר אפקטיבי ללימודים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפקטיביות ריצה שתעזור בלימודים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    02/03/2013

הערותי...
    1. שיפור כושר אירובי ואנאירובי מסייעים לתפקוד המוח ולכן חשוב להקפיד על כך. כמובן שמדובר על עוד עשרות פרמטרים שמשתפרים גם.
    2. חשוב להקפיד על מהירות רבה דיה של 70-60 % מדופק מירבי , כ- 30 דקות. ניתן כמובן גם יותר. ריצה בסמוך לשיעורי מדעים נמצא במחקרים מסייעים במיוחד ותורמים ליכולת ריכוז מצוינת. לפי מה שצוין, 2 ק"מ ריצה מדובר על 12-10 דקות בקצב בינוני. לא מספיק על מנת לשפר באופן מהותי יכולת גופנית ולהשפיע על המוח. מומלץ מאוד להעלות בהדרגתיות המרחק.
    3. קצב מהיר יותר של ריצה תורם להעלאת אנדרופינים שתורמים לתחושה טובה לאחר הפעילות וכמובן חשובים להתמדה בפעילות.
    לסיכום, מציע להעלות מרחק הריצה בהדרגתיות ועם הזמן ניתן להעלות קצב הריצה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו