מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צמצום ירכיים ע"י פעילות גופניתעזרה!מאיה13/03/2013
היי
בחצי השנה האחרונה הורדתי בצורה מבוקר 8 קילו
לאחרונה אני עושה בחודש וחצי האחרונים ריצות
ירדתי למשקל שמתאים לי אך הירכיים שלי לא מתאזנות עם הגוף
אני לא מצליחה להצר היקפים
אני רצה ברמה היומית 4.25 ק"מ ריצה איטית
האם זה מבנה גוף קבוע ולא אצליח לשנות זאת?
מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה, תזונה ותזונה
בני15/03/2013להקפיד על מאזן קלורי שלילי בהתאם לפעילות.
זאת אומרת שמי שעושה פעילות גופנית שורף יותר קלוריות, אז התזונה צריכה להיות בהתאם בשביל שהגרעון הקלורי לא יהיה מוגזם מידי. צריך לשבת מול תזונאי/ דיאטנית ולעשות את כל החישובים האלה.
דבר נוסף זה לעבוד במחזורים. אני לא בדיוק זוכר את משך הזמנים המומלצים לכל מחזור, אז תצטרכי להתיעץ בנושא עם מי שמבין.
אני רק אכתוב בכללי את הנושא הזה של המחזורים.
מחזור ראשון:
עושים בערך חודש חודשיים שלושה, דיאטה של מאזן קלורי שלילי. יורדים בשומן כמה שמצליחים.
מחזור שני:
חודש חודשיים שלושה עושים דיאטה של מאזן נטרלי או חיובי (בהתאם למטרות)
ועושים פעילות שמחזקת את השרירים.
מחזור שלישי.
שוב פעם מאזן שלילי. וכך הלאה במחזוריות.
ככה אמורים להצליח להוריד שומן עקשני שמתעקש להשאר.
למרות שאני אישית יודע שזה מיותר ומי שנמצא במאזן קלורי שלילי ירד במשקל בלי בעיות.
אבל אם מישהו אומר שהוא עושה דיאטה, ירד קצת ואז נתקע. אז אולי המחזורים האלה יעזרו לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמצום ירכיים ע"י פעילות גופניתעזרה! - תגובה
ד''ר איתי זיו15/03/2013הערותי....
1. חשוב מאוד שמבוצעת פעילות גופנית על בסיס קבוע. הדדבר מסייע להפחתת שומן בכלל ובירכיים - בפרט.
2. פיזור השומן בגוף האדם הנו תלוי בגורמים מספר ובעיקר קשור לגנטיקה. אצל האחת ריכוז השומן הנו בעיקר באזור הבטן והמותניים ואצל האחרת באזורים אחרים. לא ניתן הרי להפחית שומן באזורים ספציפיים ולכן יש להפחית שומן באופן ככלי בגוף ואז כמובן באזור נהבעייתי באופן יחסי מופחת השומן גם. בנקודה זו חשוב לדעת מ הרכב הגוף כלומר היחס בין מסת השומן למסת השריר. יש לנקודה זו משקל רב והיא קשורה רבו למצב הבריאותי והאסתטי. ככל שאחוזי השומן יותר נמוכים (עד גבול מסוים) - המצב טוב יותר ועדיף כמובן.
3. במידה ומעוניינים להפחית במשקל ואחוזי השומן חשוב להגביר מספר הפעמים ומשך הזמן המוקדש לפעילות אירובית, לפחות 200 דקות בשבוע ב- 4-6 פעמים. ניתן בדופק קל ולא בדופק גבוה. ריצה של 4 ק"מ הנה עניין של 27-24 דקות בממוצע - מעט מדי לשם תרומה מהותית לטיפול.. בהרכב הגוף והמשקל.
4. לתזונה חשיבות רבה במיוחד. חשוב לאמץ תפריט תזונתי מתאים ואף להתייעץ עם דיאטן ספורט רציני בעניין אחרת ייתכנו בהחלט מצבים בהם מתאמנים מספר שעות בשבוע ואף - משמינים..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)