מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלטתי לעשות שינויאהרון18/03/2013
שלום אני אהרון בן 21 גובה 175 שוקל 83 מבנה גוף רחב.
אני מעוניין להתחיל להתאמן ולאכול בצורה שתעזור לי להפטר מהבטן שגדלה לי במהלך שנתיים האחרונות שלא עסקתי בספורט מאז שהתגייסתי.
רצית להתייעץ איתכם המומחים אולי יש לכם כמה עצות בשבילי. הדבר העיקרי שאני רוצה זה להפטר מהבטן הנוראית שגדלה לי ולחזור להיות חטוב כמו שהייתי.
אשמח לקבל תשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה אנשים משתמשים במילה 'חיטוב'
בני18/03/2013בלי להבין מה זה אומר.
דבר ראשון אתה צריך להחליט אם אתה רוצה להפחית בכמות השומן שלך,
או שאתה רוצה להגדיל את מסת השריר שלך. זה לא הולך טוב ביחד.
דבר שני, להיות חטוב כמו שהיית זה אומר להיות עם אותה מסת שריר שהיתה לך פעם + אותו אחוז שומן שהיה לך פעם
אם אין לך אותה מסת שריר כמו שהיתה לך אז גם אם תוריד מסת שומן לא תראה כמו שנראת פעם.
חיטוב זה איך אתה נראה עם מסת שריר מסויימת ועם אחוז שומן מסויים.
ושוב, עבודה על הגדלת שרירים ועבודה על הפחתת שומן זה לא הולך טוב ביחד.
אתה צריך להחליט עם מה אתה רוצה להתחיל.
אם החלטת שאתה רוצה להוריד מסת שומן, אז גם חשוב להתאמן ולאכול נכון בשביל לא לאבד במהלך הורדת השומן גם מסת שריר.
מי שלא עושה דיאטת הרזיה בצורה נכונה, מאבד על הדרך גם מסת שריר. וזה לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטתי לעשות שינוי - תגובה
איתן קטן19/03/2013שלום אהרון,
על מנת לרדת במשקל ובאחוזי השומן, קיים הצורך לשמור על מאזן קלורי שלילי, שבו אתה צורך כמות הקלוריות הנצרכות ביממה שלמה קטנה מזו הנדרשת לגופך, באופן מתאים. לכן, מלבד האימונים, תצטרך לשמור על תזונה נכונה באופן יומיומי. במידה ומתאפשר, מומלץ להיעזר באיש מקצוע או דיאטן קליני. אופציה נוספת היא לעשות את זה לבד ע"י קריאה מעמיקה של מאמרים מקצועיים שיעזרו לך להרכיב את התפריט המתאים לך.
בנושא האימונים- מומלץ מאוד לבצע פעילות אירובית וגם אנאירובית (כנגד כוח) על מנת למקסם תוצאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה פעילות אירובית ואנארובית
אהרון27/03/2013אזלא הבנתי מה כדאי לעשות ? אני לא בחדר כושר כי אני רוב הזמן בבסיס. יש לי שם משקולות ושק איגרוף ואני עושה ריצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה פעילות אירובית ואנארובית - תגובה
איתן קטן28/03/2013אתה יכול לעשות הכל עם משקולות, השאלה היא איזה משקולות יש לך (מתברגות?) וכמה משקל? האם יש ספת משקולות?
אם אין ספת משקולות, הנה דוגמה לתרגילים בסיסיים- אנאירוביים:
סקוואט כנגד משקל גוף/ משקולות
לאנג'ים/ מכרעים
שכיבות סמיכה כנגד משקל גוף/ משקולות (בתוך תיק גב/ וסט משקל)
עליות מתח כנגד משקל גוף/ משקולות
לחיצת כתפיים כנגד משקולות
כפיפת ופשיטת מרפקים
כפיפות בטן
אימון ריצה, שק איגרוף (קיקבוקס), קפיצה ממושכת על חבל, יהיו מעולים כפעילויות אירוביות.
יחד עם זאת, אני מדגיש שוב שלתזונה מאוזנת יש תפקיד עיקרי עבור ירידה במשקל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנית שאני משתמש בה כבר שבוע
אהרון29/03/2013אני עושה כפיפות בטן 5 סוגי תרגילים כל תרגיל 4X30.
שכבות שמיכה 12X5
שק אגרוף 10 דק' של תנועה
ריצה אני אשתדל לעשות 3 פעמים בשבוע חצי שעה ריצה.
משקולות יד מתברגות 15LBS לא כולל הידית אחיזה 3 סוגים של הרמות 12X4 מכל תרגיל.
לפי דעתך זה מספיק או שצריך לשפר ולהוסיף משהו?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטתי לעשות שינוי - תגובה
ד''ר איתי זיו30/03/2013הערותי...
1. השינוי צריך להיות מערכתי. שינו בתזונה כך שניתן לאמץ תפריט תזונתי שניתן להקפיד עליו על בסיס קבוע. חשוב לא לאמץ דיאטה זו או אחרת מכיוון שמדובר על פיתרון זמני בסך הכל ולא מתאים ודי בוודאות כרוך בהשמנה בסוף התהליך.
2. תוכנית אימונים מסודרת הנה הכרחית. יש לבצע את התוכנית בהדרגתיות ולבצע תוך מספר שבועות לפחות 150 דקות פעילות אירובית ב-5-4 פעמים בשבוע ובהמשך מומלץ אף יותר. זאת בדופק נמוך יחסית, של 70-60 אחוז מדופק מירבי.
3. אימוני כוח חשובים מאוד ויש לבצעם על בסיס קבוע על מנת להשיג תוצאות. כך ניתן להעלות את חילוף החומרים הבסיסי. אימון משקולות יניב תוצאות טובות אם התוכנית מתאימה. במקרה זה ניתן לבצע 3-2 אימוני כוח סך הכל ולפחות בחודשים הקרובים אין צורך לבצע יותר. חשוב שהאימונים לא יהיו בימים עוקבים, כלומר לא יום אחר יום.
4. הפחתת שומן באופן כללי הנה תהליך ממושך וחייבים סבלנות לשם כך. חשובה הירידה האיטית של המשקל ואחוזי השומן על מנת לא לפגוע במסת השריר באופן ממשי. פגיעה במסת השריר תגרום להאטת חילוף החומרים באופן משמעותי וחבל.
אימוני הכוח, קצרים יחסית ועשויים להימשך 40-30 דקות בממוצע. זאת במועדון כושר עם מדריך מקצועי.
חשוב לעקוב על המשקל, ההיקפים ואחוזי השומן על בסיס קבוע על מנת לאמוד ההתקדמות..
בפועל, תוך 3 חודשים ניתן בהחלט לראות תוצאות טובות אך זאת בכפוף להקפדה על כל הכללים .
בברכה
ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
אהרון30/03/2013תודה רבה שיחקת אותה תהיה בריא !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)