סטפר ומשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטפר ומשקל
    גלית
    26/03/2013

שלום ,
    אני מתאמנת במכון כושר ,אני עושה סטפר
    ואני רואה שהעליתי במשקל האם זה הגיוני?
    חשוב לציין שאני שומרת על תזונה.
    הסטפר מה עושה לגוף ? מה היתרון שלו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטפר ומשקל

הוספת תגובה

• סטפר ומשקל - תגובה

ד''ר איתי זיו
    26/03/2013

הערותי....
    1. אין קשר ישיר בין ביצוע פעילות גופנית על בסיס קבוע לבין הפחתת משקל או אחוזי שומן מכיוון שהדבר תלוי רבות בצריכה הקלורית לעומת ההוצאה הקלורית לכן ניתן לראות אף מתאמנים המוציאים קלוריות רבות מפעילות גופנית מדי שבוע ואף מדי אימון ועדיין סובלים מעודף משקל.
    2. ללא ביצוע אימוני כוח ההשפעה על חילוף החומרים הבסיסי במנוחה - ירוד לכן אימונים אירוביים לא מספיקים.
    3. סטפר בשונה מהליכה או ריצה על מסילה ללא שיפוע גורם להפעלה רבה יותר של קבוצת פושטי הירך- העכוז, שרירי החבליים ועוד. כמו כן ההוצאה הקלורית פר זמן נתון אמורה להיות גבוהה יותר מכיוון שדרגת הקושי גבוהה יותר באופן כללי כמובן.
    4. חשוב למדוד היקפים כמו מותניים, ירכיים וכדומה ולדעת אם חל שינוי ולא רק משקל הגוף, ייתכן מצב שמשקל הגוף נשאר כמות שהוא אך ההיקפים דווקא ירדו!
    5. לגבי התזונה לא ממש ברור המשפט .. שומרת על תזונה. הרי ניתן לאכול בריאותי מאוד ולהשמין על בסיס קבוע! חשובה דיאטה היפוקלורית בה מספר הקלוריות היומי ידוע מראש ואין חריגה אפילו ב- 100 קלוריות לכאן או לכאן מכיוון שאזי מדובר בוודאות בהשמנה!
    לסיכום, חשוב לבצע אימונים אירוביים בהיקף ועצימות מתאימים. לדוגמה 150 דק בשבוע בדופק מטרה של 70-60% וכן להוסיף אימוני כוח 3-2 פעמים בשבוע.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו