מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליח לעשות כפיפות ושכיבות.פיני26/03/2013
שלום רב קוראים לי איתן ואני בן 23.
ב10 באפריל ייערך לי מבחן בר אור.
הבעיה היא שאני בכושר אפסי התחלתי להתאמן לפני כנה ימים בעיקר על ריצה.
הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לעשות כפיפת בטן אחת ושכיבה סמיכה אחת מה עושים?
בנוסף אם תוכל לתת לי מספר עצות מה ניתן לעשות על מנת לעבור את המבחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה נזכרת ברגע האחרון?
בני27/03/2013בשביל לשפר בצורה ראויה את היכולת, צריך לפחות שלושה חודשים.
וצריך גם ידע בסיסי בהכנה ובביצוע של האימונים.
בשביל להשתפר בעליות מתח צריך לעשות עליות מתח.
אבל מה זה עליות מתח? יש כל מיני דרכים וצורות לעשות עליות מתח שמשנות את הקושי של התרגיל בצורה רצינית.
כמו הדברים הבאים:
1. צורת אחיזה.
2. המרחק בין הידים.
3. עבודה מלאה ונכונה או עבודה מהירה ולא נכונה.
4. עליות מתח רגילות שהסנטר רק עובר את המוט, או עליות מתח שהמוט מגיע עד החזה.
כל אחד מהמשתנים האלה משנה את הקושי של התרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליח לעשות כפיפות ושכיבות. - תגובה
ד''ר איתי זיו27/03/2013הכנה טובה לבוחן בראור כשהכושר הגופני לא טוב דיו צריכה להיות לפחות 3 חודשים. בכל מקרה ניתן לשפר תמיד ויפה שעה אחת קודם.
לא ממש מסוגל לבצע שכיבת סמיכה אחת או כפיפת גו אחת, לא ממש סביר מכיוון שגם בעלי כושר גופני לקוי במיוחד מסוגלים לעשות תרגילים אלה במספר חזרות מוגבל.
חשוב להתאמן 4 פעמים בשבוע פעילות אירובית ולרוץ בהתאם לרמת כושר גופני האירובי. חשוב מאוד למדוד המצב העכשווי ולנסות להשתפר בהתאם. ניתן כל 3 אימונים להעלות ב- 500 מטר מרחק הריצה ובכל מקרה ניתן לבצע ריצות עד 3 ק"מ וזאת מפאת תקופת הזמן הקצרה שנשארה לבוחן.
שכיבות סמיכה - אם באמת לא ניתן לבצע חזרה אחת, מציע שתעשה את התרגיל בכיווץ אקצנטרי. קרי, את שלב הירידה בלבד. את העלייה ניתן לבצע עם עזרת הברכיים ואז חוזר חלילה ירידה מטה כשכפות הרגליים על הקרקע והברכיים באוויר. אגן מיוצב וגו מקביל לקרקע.
לגבי תרגיל לשרירי הבטן, במידה ואינך מסוגל לבצע אפילו חזרה אחת ניתן לנהוג באופנים הבאים: ביצוע התרגיל כשהנך שוכב על כרית, בשיפוע חיובי. או אז התרגיל קל יותר לביצוע. כמו כן בחדר הכושר יש ספות בהן השיפוע הנו חיובי. כמו כן ניתן לקשור מגבת או גוומי לסולם מלפנים ולעלות עם עזרה תוך משיכת הידיים את הגוף מעלה. הירידה תעשה באופן חופשי. כך 4 סטים של 10 חזזרות בתור התחלה.
מספר אימוני הכוח יום כן יום לא ומדי 3 אימונים להעלות דרגת קושי.
מכיוון שלא ניתן בפורום מקצועי לבנות תוכנית אימונים מסודרת מציע שבמיידי תפנה למדריך כושר מקצועי ורציני שיאמן אותך אישית וכך ניתן במקצת למקסם יכולות בצורה טובה יותר ולהגיע במצב טוב יותר מאשר תתאמן עצמאית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)