מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושר למתחיליםיוסף04/04/2013
לאחרונה התחלתי לעשות כושר רציתי לדעת האם אחרי כושר אני חייב לאכול חלבון ואם אני לא יאכל אז השריר יתפרק ויחלש והאימון לא שווה ?
איך צריך להתאמן כדי להגדיל את הסיבולת של השריר ולא רק את גודלו האם הגדלת החזרות בה על חשבון אימון הכוח ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה לא חייב לאכול ישר אחרי האימון
בני05/04/2013אתה גם יכול לאכול זמן מה לפני האימון או/ו זמן מה אחרי האימון.
מה שחשוב זה שכל יום תשתדל לאכול יותר חלבון ויותר פחממות מאשר בדרך כלל אכלת, כשלא התאמנת.
מבחינת חלבון, יש כמות מסויימת שמומלצת לכל קלוגרם ממשקל הגוף. (תוכל למצא על זה מידע בגוגל)
ומבחינת קלוריות אתה צריך להשתדל להיות במאזן חיובי- לאכול יותר קלוריות ממה שאתה שורף בכל יום.
אלה הכללים בשביל להעלות במסת השריר.
לנושא השני, אני יכול להגיד לך מהנסיון שלי שאי אפשר להגדיל סיבולת שריר בצורה משמעותית, ללא הגדלת המסה והכוח של השריר.
זאת אומרת, שאם היום יש לך שריר בגודל מסויים ויש לו סיבולת מסויימת, אם תעבוד עליו עוד מבחינת סיבולת אז אולי תגדיל אותה קצת.
אבל אם תגדיל את הכוח והנפח של השריר אז היכולת הסיבולתית שלו תעלה בצורה גדולה הרבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכושר למתחילים - תגובה
ד''ר איתי זיו07/04/2013אחרי אימון חשוב לאכול משני מקורות המזון- פחימות וחלבונים. העניין הנו תהליכי הבנייה מחדש אחרי האימון. ככל שהתזונה נכונה יותר האפקטיביות של האימון טובה יותר גם היא.
האימון תמיד תורם במידה והוא נעשה כהלכה ולפי עקרונות האימון החשובים אך לתזונה האיכותית חשיובת רבה במיוחד.
לגבי הגברת הסבולת של השריר, מדובר על ביצוע מספר חזרות גדול יחסית בכל תרגיל ותרגיל. למשל 15חזרות ומעלה. כך משפרים את יכולת ה שריר לפעול לזמנים ארוכים יחסית כמות המיטוכנדריה בתא השריר עולה ועוד.
ניתן להתאמן ולשפר גם את מרכיב הסבולת של השריר וגם את הכוח אך חשוב לבדוק היטב מהי מטרת האימון העיקרית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)