כושר גופני אידיאלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני אידיאלי
    שחר
    07/04/2013

שלום לכולם, דבר ראשון לא הייתי כל כך בטוח אם השאלות שלי מתאימות, אבל לא מצאתי הרבה פורומים יותר מתאימים..אשמח מאוד אם תוכלו לעזור.
    אז ככה אני בן 18 (כיתה י"ב) ומתאמן כבר שנים (בעבר עם דגש על חדר כושר כוח ושרירים ולאחרונה עם דגש על ריצות וסיבולת לב ריאה) ולאחרונה התחיל להתגבש אצלי רעיון...במקום לפתח מרכיב כושר אחד במשך תקופה מסוימת, ולנסות למקסס אותו או לחילופין לעבור למרכיב אחר, אני מנסה למצוא דרך לפתח את כל המרכיבים במקביל.
    אני יודע שמה שאני מחפש מורכב וקשה. בכל אופן, בשביל להוציא לפועל את הרעיון הזה יש לי שתי שאלות עיקריות:
    1. אני יודע שהנושא הזה הוא לא מדע מדויק ובכל זאת - מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה הם מרכיבי הכושר? (כלומר אילו מרכיבי כושר קיימים?) התעניינתי וקראתי בנושא אך כל מאמר שונה מהאחר. לפעמים יש חלוקה לחמישה, לפעמים לעשרה, לפעמים לשניים עשר מרכיבי כושר שונים. (והמרכיבים המצוינים אינם בהכרח הוספה ישירה של עוד מרכיבים חדשים על הרכיבים של החלוקה הפשטנית יותר)
    2.יש איזשהי תוכנית אימונים שמתאימה למה שאני מחפש? אין לי יותר מדי זמן להתאמן ואני מקווה למצוא תוכנית שתדרוש מקסימום שבע-שמונה שעות אימונים בשבוע. בנושא זה יש לי עוד שאלה - האם כדאי לעבוד בכל אימון על כל המרכיבים, ולחזור על האימון 3 פעמים בשבוע, או לחילופין לעבוד בכל אימון על חלק שונה מהמרכיבים, וכך להשלים בשבוע עבודה על כל אחד מהמרכיבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני אידיאלי

הוספת תגובה

• גגל על קרוספיט

בני
    08/04/2013

אולי זה יענה על מה שרצית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר גופני אידיאלי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    08/04/2013

הערותי....
    1. אין הרבה סוגי אימון שמפעילים את כל 12 מרכיבי הכושר הגופני הקיימים! אימון בחדר הכושר, פילאטיס, אימונים אירוביים וכדומה גורמים להפעלה חלקית של מרכיבי הכושר הגופני. הדבר החשוב הנו מטרת האימון. מה רוצים להשיג. במידה ומדובר על הפעלה גלובלית של מרבית מרכיבי הכושר הגופני ניתן לבחור בשיעורי קורס פיט, קיק בוקס בסטודיו, אימונים על מחזוריים וכדומה.
    2. במידה ומדובר על קרוס פיט יש לפחות 8 מרכזים בארץ והיד עוד נתונה.
    במידה ומטרת האימון הנה במקביל העלאת מסת שריר באופן משמעותי אימונים אלה פחות אפקטיביים מסיבות שונות.
    סוגי האימון השונים בהחלט יש מחקרים בעניין שמגבים זאת.
    בברכה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו