מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה דרסטית באחוזי שומןאמיר18/04/2013
שלום רב,
התחלתי להתאמן לראשונה לפני 5 וחצי חודשים.
אני בן 25 , גובה: 1.72.
כשהתחלתי להתאמן היה לי 7.9 אחוזי שומן, ושקלתי 57.9, המטרה שלי הייתה להעלות במשקל וכך המדריך בחדר כושר בנה לי את התוכנית.-( התוכנית הייתה ללא ארובי כלל!)
כעת, אחרי 5 וחצי חודשים עליתי בצורה דרסטית, אני רואה שיפור ניכר במסת שריר שלי, אני מרגיש הרבה יותר חזק ואני מרים משקלים הרבה יותר כבדים.
כיום אני שוקל, 65.7 אך הבעייתיות היא באחוזי שומן! 22.3 אחוזי שומן!!!
מה שאומר, שב-5 וחצי חודשים עליתי ב-14 אחוזי שומן!
מיותר לציין שריבועים אני ממש לא רואה, ואני די מאוכזב שגופי לא מחוטב כפי שרציתי.
אני מבין שהתזונה שלי הייתה לא נכונה, וגם העובדה שהתוכנית לא כללה אירובי גם כן הייתה טעות.
מהי כמות האחוזי שומן המומלצת לגילי?( אדם בריא שמתאמן בחד"כ), ומהי הדרך הנכונה לשלב בין אימון אנארובי ואירובי במטרה להוריד את אחוזי השומן?
אני יכול להתאמן מקסימום 3 פעמים בשבוע.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה עדיין משקל תקין בשבילך
בני18/04/2013גובה: 1.72 על משקל שנעגל אותו ל- 66 לצוטרך הבדיקה
BMI זה כלי שלא תמיד מדייק, במיוחד לכאלה ששוקלים יותר אבל לא בגלל שהם שמנים.
אבל אתה עוד לא הגעת לתחום הזה שהכלי הזה יתחיל לזייף בשבילך.
אני אתן לך דוגמה של מצב התחלתי שהכלי הזה מתחיל לזייף.
אם הגובה שלך נגיד 176 ואתה שוקל 78
אז ה- BMI שלך יהיה 25.18 ואז ירשם לך שזה מכניס אותך לקטגוריה של "עודף משקל
וירשם לך שהערכים שלך ב- BMI צריכים להיות 18.5-24.9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה דרסטית באחוזי שומן - תגובה
ד''ר איתי זיו18/04/2013לא הגיוני ולא סביר שלמתאמן ממוצע יהיו 8 אחוז שומן וזאת ללא שימוש בסטרואידים אנבוליים או לפחות מדובר בספורטאי תחרותי אירובי. לפיכך ישנה
סבירות שבדיקת אחוזי השומן לא הייתה מדוייקת ואחוזי השומן בפועל היו גבוהים יותר. הממוצע הנו 19-13 אחוז . חשוב מאוד לשלב על בסיס קבוע פעילות אירובית בתוכנית אימונים לא רק על מנת להפחית אחוזי שומן אלא גם לשפר הכושר האירובי ועוד!
במידה והבדיקה הנוכחית מדוייקת יש לבנות תוכנית אימונים מסודרת ומושכלת עם איש מקצוע כולל תוכנית תזונה. זאת על מנת להגיע לטווחים שהוזכרו. אגב. את שרירי הבטן ניתן לראות בטווחי אחוזי שומן של 11 ומטה. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)