בניית תוכנית אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בניית תוכנית אימונים
    שרון
    25/04/2013

היי, נרשמתי לחדר כושר והמטרה היא לשרוף שומן ולחזק שרירים בעיקר באזורי הירכיים והבטן. הBMI שלי הוא 27.2 . התחלתי מאימון על הליכון במשך כ40 דקות ואח"כ אני עוברת במשך כ30- 45 דק' על מכשירים שונים לחיטוב הרגליים והידיים לסרוגין ובסוף רבע שעה על האופניים.
    1. האם באופן כללי התוכנית מתאימה?
    2. כמה חזרות לעשות על כל מכשיר?
    3. אם אני הולכת לחד"כ 3 פעמים בשבוע בימים לא רצופים, האם מותר לחזור שוב על אותם מכשירים או שצריך לגוון?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בניית תוכנית אימונים

הוספת תגובה

• בניית תוכנית אימונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    26/04/2013

הערותי....
    1. ה- BMI מעט גבוה אך לא ממש עקרוני מכיוון שאת עוסקת בפעילות גופנית הן אירובית והן אנאירובית. לכן המדד הנו אחו השומן התת עורי אותו יש למדוד על בסיס קבוע.
    2. גיוון האימון חשוב גם הוא. מדי חודש-חודש וחצי רצוי להחליף תוכנית אימונים. הדבר רלבנטי בעיקר לתוכנית ההתנגדות.
    3. תרגילי רגליים, חשוב לבחור את אלה המפעילים את מרבית קבוצות השרירים ברגליים.כגון: דד ליפט, סקווט וכדומה.
    4. מספר החזרות בממוצע הנו 15-8. מעומס מתאים. ככל שמספר החזרות נמוך יותר המשקל גבוה יותר ולהיפך.
    5. פעילות אירובית בעיקרון תתבצע לאחר הפעילות האנאירובית.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו