היפרטרופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרטרופיה
    ירון
    27/04/2013

שלום.
    אימון לצורך העלאת מסת שריר, דרושה מנוחה קצרה בין הסטים, בערך כ-40 שניות. אבל מה בנוגע למנוחה בין תרגיל אחר לתרגיל אחר? האם גם היא צריכה להיות 40 שניות?. כלומר, נניח אני עושה לחיצת חזה 4 סטים ואני נח 40 שניות בין סט לסט, אבל כשאני מסיים את הלחיצת חזה, אני עובר להרחקת כתפיים, האם בין תרגיל הלחיצה לתרגיל הרחקת הכתפיים או כל תרגיל אחר, עלי לחכות 40 שניות? ואם כן מה הסיבה לכל זה.
    עוד שאלה, מאז ומעולם אני הבנתי תמיד שהסיבה לזמני המנוחה הקצרים בין הסטים, מכיוון שהגוף מבין שהוא לא מספיק חזק לבצע את התרגילים ולכן הוא מרחיב את סיבי השריר ובכך השריר גדל. אם כך, למה מספר חזרות גבוה לא טוב? הרי אם אעשה 20 לחיצת חזה, אמנם עד ה-20 לא ארגיש קושי גדול, אך מ-20 ואילך אני כן ארגיש קושי גדול וממילא הגוף מרגיש שהוא צריך להתחזק, כלומר, אותה פעולה שנגרמת מ-10 חזרות קשות, תיגרם מ-20 חזרות, אז למה זה לא יעיל להעלאת מסת שריר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפרטרופיה

הוספת תגובה

• אתה לא חייב לנוח 40 שניות

בני
    27/04/2013

אתה יכול לנוח גם 2 דקות. אתה לא נמצא בתחרות. אתה צריך להתאמן לפי איך שנוח לך.
    ומנוחה בין סטים זה דבר סוביקטיבי שכל הזמן נשתנה בהתאם לתרגיל ולמשקל בתרגיל.

באימון נגרם נזק לשריר. במנוחה השריר נבנה מחדש מתחזק וגודל. וזה גם בתנאי שהתזונה נכונה.

שריר גודל בעיקר שהוא עובד על כוח.
    עבודה על כוח נותנת גירוי לסיבים הלבנים שבשריר, דבר שגורם להם לגדול.
    כוח זה בהגדרה גסה 1 עד 5 חזרות. אולי לפעמים עד 8

עבודה על 10 חזרות ויותר משמעותה שימוש במשקל מאוד קל, מה שלא נותן גירוי מספק לסיבים הלבנים. זה יותר עבודת סיבולת. (שגם מומלץ מידי פעם לעשות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרטרופיה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    30/04/2013

הערותי.... היפרטרופיה כרוכה בהתאוששותלא מוחלטת בין הסטים. כלומר מנוחות קצרות . מנוחות ארוכות מדי בין הסטים לא ממש אפקטיבותלהשגת התוצאה. מנגד 40 שניות מנוחה בין סטים רלבנטי רק שמספר החזרות בסט רב, כלומר 15 ואף יותר. בעיקרון מנוחה של 90-60 שניות שכיחה יותר ונהוג לקיימה.
    מנוחה בין תרגילים הנה כ- 2 דקות בממוצע. גם במקרה זה חשוב לא לנוח יותר מדי בין התרגילים על מנת לא לגרום לירידה בהפרשת הורמונים אנבולים באימון בכלל. הרי אחד הדברים החשובים המשפיעים על הגדילה באופן משמעותי הנו מדד טסטוטרון-קורטיזול. בעת שהקורטיזול שהנו הורמון קטבולי מופרש באופן משמעותי יותר מהטסטסטרון יחות תהליך קטבולי וכמובן אפקטיביות האימון תפחת.
    במספר חזרות 15-6 פוטנציאל עליית מסה גדולה במיוחד. ככל שעוברים 15 חזרות המיקוד הנו על שיפור סבולת שרירית ופחות על הכוח ומסת השריר. הגם שהדבר בהחלט אפשרי. חשוב לציין שאען טוב/לא טוב. הכל קשור במטרת האימון העיקרית. מה מעונינים לשפר ולהשיג ולכן לפי זה תיבחר התוכנית המתאימה לעניין.
    מציע לחפש ברשת מנגנון היפרטרופי איתי זיו וכדומה. יש לפחות 2 מאמרים חשובים בנושא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו