מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון בוקר או ערב?קרן06/05/2013
אני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע אימון אינטנסיבי על אליפטיקל בבית במשך שעה ושורפת לפי השעון דופק כ 650 קלוריות באימון. האם עדיף לי להתאמן בבוקר או בערב? ..אישית יותר מתאים לי בבוקר כי אני מרגישה פחות כבדה ובערב יש לי יותר תחושת כבדות ועייפות מיום העבודה גם יש לי נטייה לבטן נפוחה בערב ...האם אימוןבוקר לא בריא? אני אוכלת פרוסת לחם עם גבינה ושותה קפה לפני האימון בוקר. כשחקרתי באינטרנט על הנושא רוב המחקרים הראו שאימון ערב עדיף. מחכה לתשובה .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בוקר או ערב? - תגובה
ד''ר איתי זיו07/05/2013הערותי...
1. אימון בוקר או ערב מעבר להמלצות תלוי רבות באופי האדם ומה נוח לו יותר. מדובר הרי בשני סוגי טיפוסים - טיפוס בוקר וטיפוס ערב. כמובן שאימון בשעות לא מתאימות לאדם יהיה פחות אפקטיבי ואיכותי באופן ממשי.
2. אימון במהלך היום , לקראת צהריים ועד שעו אחר הצהריים מבחינה הורמונלית טוב וזאת בתלוץ בסוג האימון. במידה ומדובר על אימונים בהוצאה קלורית של 600 ומעלה אזי מדובר באימונים רציניים ואיכותים יחסית. אימון בלילה, אנאירובי משפיע פחות טוב על השינה ולכן אם אפשר לבצעו לפני עדיף. כלומר שעות אחר הצהריים, צהריים.
3. תחושת כבדות בערב ועייפות שכיחה יותר ולכן אימונים בשעות הערב המאוחרות בדרך כלל יבוצעו בלית ברירה. נעדיף שעות מוקדמות יותר.
4. אימון בוקר עצים, חשוב לעשות הכנה טובה ממש לפני כן.
לסיכום, חשוב מאוד לנסות מספר אפשרויות לאימון ולראות הדרך המתאימ והנכונה ביותר. לגבי המחקרים חשוב לדעת גם שיש סתירות לא מעטות. לדוגמה, אם מדובר על ירידה במשקל, אימון שנערך בשעות הבוקר היה אפקטיבי יותר וגרם להפרשת פחות קורטיזול- הורמון קטבולי מאשר שעות הערב. לכן מעבר למידע הרב הקיים חשוב גם להתאמן לפי התחושה והנוחות. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לפני אימון בוקר
קרן07/05/2013האם לאכול פרוסת לחם עם גבינה ולשתות קפה חזק זה מספיק לפני אימון בוקר? מה אתה ממליץ? ההערכות הזאת לפני האימון היא גג עד חצי שעה לפני האימון כך שלאכול הרבה לא נראה לי כדאי.
תודה על התשובה המהירה והמפורטת אגב.מחכה לתשובה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)