אימון בוקר או ערב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון בוקר או ערב?
    קרן
    06/05/2013

אני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע אימון אינטנסיבי על אליפטיקל בבית במשך שעה ושורפת לפי השעון דופק כ 650 קלוריות באימון. האם עדיף לי להתאמן בבוקר או בערב? ..אישית יותר מתאים לי בבוקר כי אני מרגישה פחות כבדה ובערב יש לי יותר תחושת כבדות ועייפות מיום העבודה גם יש לי נטייה לבטן נפוחה בערב ...האם אימוןבוקר לא בריא? אני אוכלת פרוסת לחם עם גבינה ושותה קפה לפני האימון בוקר. כשחקרתי באינטרנט על הנושא רוב המחקרים הראו שאימון ערב עדיף. מחכה לתשובה .תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון בוקר או ערב?

הוספת תגובה

• אימון בוקר או ערב? - תגובה

ד''ר איתי זיו
    07/05/2013

הערותי...
    1. אימון בוקר או ערב מעבר להמלצות תלוי רבות באופי האדם ומה נוח לו יותר. מדובר הרי בשני סוגי טיפוסים - טיפוס בוקר וטיפוס ערב. כמובן שאימון בשעות לא מתאימות לאדם יהיה פחות אפקטיבי ואיכותי באופן ממשי.
    2. אימון במהלך היום , לקראת צהריים ועד שעו אחר הצהריים מבחינה הורמונלית טוב וזאת בתלוץ בסוג האימון. במידה ומדובר על אימונים בהוצאה קלורית של 600 ומעלה אזי מדובר באימונים רציניים ואיכותים יחסית. אימון בלילה, אנאירובי משפיע פחות טוב על השינה ולכן אם אפשר לבצעו לפני עדיף. כלומר שעות אחר הצהריים, צהריים.
    3. תחושת כבדות בערב ועייפות שכיחה יותר ולכן אימונים בשעות הערב המאוחרות בדרך כלל יבוצעו בלית ברירה. נעדיף שעות מוקדמות יותר.
    4. אימון בוקר עצים, חשוב לעשות הכנה טובה ממש לפני כן.
    לסיכום, חשוב מאוד לנסות מספר אפשרויות לאימון ולראות הדרך המתאימ והנכונה ביותר. לגבי המחקרים חשוב לדעת גם שיש סתירות לא מעטות. לדוגמה, אם מדובר על ירידה במשקל, אימון שנערך בשעות הבוקר היה אפקטיבי יותר וגרם להפרשת פחות קורטיזול- הורמון קטבולי מאשר שעות הערב. לכן מעבר למידע הרב הקיים חשוב גם להתאמן לפי התחושה והנוחות. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לפני אימון בוקר

קרן
    07/05/2013

האם לאכול פרוסת לחם עם גבינה ולשתות קפה חזק זה מספיק לפני אימון בוקר? מה אתה ממליץ? ההערכות הזאת לפני האימון היא גג עד חצי שעה לפני האימון כך שלאכול הרבה לא נראה לי כדאי.
    תודה על התשובה המהירה והמפורטת אגב.מחכה לתשובה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו