כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    דני
    09/05/2013

כמה שעות שינה מינימום אני צריך לישון:
    אני מיתאמן בבית למטרת היפרטרופיה, אני מיתאמן 3 פעמים בשבוע לסירוגין . כל אימון כשעה(כולל 8 דקות חימום ושבע דקות מתיחות),בן 36, ואוכל כ1.35 גרם חלבון על כל ק"ג גוף.
    ושאלה שניה : אני מיתאמן באופן מאוזן! (ניראה לי שהאימון איכותי כי אני מדריך חדר כושר בעצמי) אבל, באימון יד קידמית אני מבצע כפיפת מרפקים בעמידה בתנוחת ״פטיש״ ומרים 17.5 ק״ג בכל יד , ואילו ביד אחורית אני מבצע פשיטת מרפקים בשכיבה על הגב גם כן בתנוחת ״פטיש״ עם 10ק״ג כל יד!! .
    שאלתי היא מדוע יש הפרש במישקלים האם זה טיבעי? כלומר האם באופן טיבעי היד הקידמית חזקה מהאחורית? (ואני לא עושה צ׳יטינג ביד קידמית)או שיש הסבר אחר?

תודה דני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    11/05/2013

הערותי...
    1.. ניתן לפתח יותר כוח בכופפי המרפק לעומת פושטי המרפק כשמדובר בתרגילים מבודדים . כשמדובר בתרגיל מורכב לפושטי המרפק כמובן שניתן להרים אז משקלים רבים יותר מכיוון שמעורבים שרירים רבים נוספים.
    2. כמות החלבון לשם עליית במסת השריר יחסית לא מספקת וניתן להעלות הכמות ל- 1.5-1.6 גרם למשקל גוף. מציע להתייעץ בכל מקרה גם בפורום תזונת ספורט.
    3. הבדלים בין תרגילים לכופפי מרפק לפושטי מרפק תלויים גם במנח הכתף בעת ביצוע התרגילים. הרי שינוי מנח הגוף/כתף ישפיע מהותית על המשקל שניתן להרים. נושא של אורך מתח שריר, מעורבות שרירים מייצבים וכדומה. החשוב אם כך הנו להעלות משקלים על בסיס קבוע והיחס המצוין לא נראה בעייתי .
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו