הליכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכות
    שירן
    11/05/2013

הלכתי היום 3.9 קילומטר בארבעים דקות.
    האם זו מהירות איטית או מהירה? ואם היא איטית אז מה המהירות המומלצת?
    בנוסף, אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע במכון כושר ואני בתהליך ירידה במשקל והמשקל שלי נעצר. אני רוצה להוסיף הליכות גם בחוץ בנוסף למכון כושר. מהי התדירות המומלצת ולמשך כמה זמן כדי שזה ישפיע על ירידה במשקל?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכות

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה לענות לי? זה ממש דחוף.

שירן
    14/05/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשביל לרדת במשקל הכי חשוב זה התזונה

בני
    15/05/2013

תזונה מתאימה שנותנת מאזן קלורי שלילי תגרום לירידה במשקל.
    לא נכון לעשות פעילות גופנית רק בשביל לרדת במשקל, למרות שאם עושים זה קצת עוזר. אבל לא בונים תוכנית להורדה במשקל שהבסיס זה הפעילות הגופנית. הבסיס חייב להיות תזונתי כשהפעילות הגופנית תורמת רק קצת.

אז בהתאם לזה אפשר להבין שניתן לרדת במשקל כאשר מתאימים את התזונה, בלי לעשות שום פעילות גופנית.

ובהתאם לזה אפשר אולי להבין שאם פעילות גופנית תורמת קצת לירידה במשקל, אז אפשר להגזים בה ואז היא תתרום יותר. אבל זאת דרך עבודה שאין בה שום צורך ויהיה מאוד קשה להתמיד בה.
    וגם צריך לדעת שבמקרה ועושים המון פעילות גופנית והתזונה לא מתאימה ( נמצאים במאזן קלורי חיובי מהתזונה) אז לא תהיה שום ירידה במשקל.

אז הכי חשוב זה התזונה שהפעילות הגופנית תורמת לשיפור הכושר וקצת תורמת לשרפת הקלוריות.
    אבל הרוב הכי חשוב של שרפת הקלוריות יתבצע בגלל התזונה - מאזן קלורי שלילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/05/2013

הערותי....
    1. קצב יחסית לא רע 4 ק"מ ב- 40 דקות. אך הדבר החשוב יותר הנו הדופק בעת הפעילות האירובית. במידה והדופק הנו 60% לפחות מדופק מירבי.
    2. תהליך ירידה במשקל חשוב מאוד נושא התזונה. פעילות גופנית גם אם היא אפקטיבית לא תסייע לירידה במשקל במידה והתפריט לא מאוזן.
    3. מומלץ ללכת לפחות 150 דקות בשבוע , 3 פעמים בשבוע לפחות. אם ניתן להגדיל מספר הדקות השבועי ל- 250 דקות.
    4. לא צוין האם נעשים אימוני כוח. חשוב מאוד.

בברכה
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירן
    16/05/2013

אני עושה גם 3 פעמים בשבוע אימוני כוח יום כן יום לא.
    יש לי שאלה נוספת, מה יותר משפיע על ירידה במשקל? הליכה, ריצה או שאין הבדל?
    והאם יותר אפקטיבי לעשות ריצה בנפרד והליכה בנפרד (כל אחד ביום אחר) או ששילוב של שניהם יותר מועיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירן

ד''ר איתי זיו
    17/05/2013

ריצה בעיקרון תביא להוצאה גדולה יותר של קלוריות ושמן גם אך לא לכל אחד מומלץ לרוץ מסיבות שונות.
    הליכה לא תמיד מביאה לשיפור ביכולת הגופנית והוצאה קלורית משמעותית. הדבר תלוי רבות בקצב, תוואי השטח ועוד.
    ניתן לשלב בין הליכה לריצה ללא בעיה כמובן לדוגמה - ללכת 2 דקות ולרוץ1 דקה. כך לסירוגין במשך 60-50 דקות. במשך הזמן מבצעים יותר קטעי ריצה צהליכה.
    לגבי אימוני כוח חשוב לציין שחשוב לבצע תרגילים מורכבים בעיקר ולא מבודדים ולהתאמן תחת תוכנית אימונים מסודרת.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו