יציבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציבה
    ירון
    13/05/2013

שלום רב. אני בן 23 בריא רזה ושרירי. אני מתאמן במכון כושר תוכנית ab .
    הבעיה שלי לא ניכרת לעין בצורה משמעותית, אך ברצוני לשפרה. אני לא הולך בצורה זקופה דיה. כשאני מתיישב אז בצורה טבעית הגב שלי נוטה להתעגל כמו קשת, ואני לא יושב זקוף אלא אם כן אני מכריח את עצמי. הכתפיים שלי גם מעט שמוטות קדימה. איני יודע אם הכתפיים זו אותה נגזרת עם הגב ואשמח לדעת. בכל אופן כשאני עומד כמעט ולא ניתן להבחין בבעיה. אך בישיבה כן. אילו תרגילים ניתן לעשות כדי לשפר את הבעיה הזו ואת היציבה בכלל ואולי אף את הכתפיים.
    אני רק מציין שבמצב עמידה יש לי בגב מעין שקע שנכנס פנימה והוא אינו כמו פלטה אלא קמור. יש לציין גם שאני רץ המון ואוהב ספורט ומצליח בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציבה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה

ירון
    15/05/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציבה - תגובה

שי אלנקרי
    16/05/2013

שלום ירון,

מנתונייך נראה כי מדובר בקיפוזיס-kyphosis- יציבה לקויה המתבטאת באחד או בכמה מהסימפטומים הבאים: כפיפה מוגזמת של עמוד שדרה חזי וצווארי (גב כפוף/ גיבנת בגב/ עמידה כפופה), כתפיים שמוטות, צוואר כפוף/ צוואר נוטה קדימה ומבט אל הקרקע (*בחלק מהמקרים). מצב זה בדרך כלל נובע מגנטיקה, ישיבה מרובה, צמיחה לגובה מהירה ועוד...ייתכן גם שמדובר באי שיוון בין החלק הקדמי לאחורי. לעתים מאימון לא נכון. כלומר: פיתוח של שרירי החזה בצורה לא פרופרציונאלית לעומת שרירי הגב / כתף אחורית. במקרה זה יש לאבחן את המצב עם מאמן או פיזיותרפיסט המתמחה בליקויי יציבה ובהתאם לתת המלצות לחיזוק. בדרך כלל מומלץ לשים דגש על חיזוק של שרירי הכתף האחוריים על ידי תרגילים מבודדים ומורכבים, בו זמנית לדאוג למתיחה והארכת שרירי הכתף הקדמיים ושרירי החזה (אשר בדרך כלל מקוצרים במקרה זה).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו