מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר זיו עזרהשבי07/06/2013
שלום איתי,
עד עכשיו המטרה שלי בחדר הכושר הייתה לעלות מסה שרירית, כמובן שאני שם דגש על תזונה ומנוחה.
התוכנית שלי הייתה :
יום ראשון-פלג גוף עליון, 3X12
יום שני-פלג גוף תחתון,3X12
יום רביעי-פלג גוף עליון 3X12
יום חמישי- פלג גוף תחתון 3X12
שאלתי היא : אני לא יכול להתאמן כרגע בסוף שבוע כולל חמישי.
אם אני יעבוד יום ראשון ושלישי פלג גוף עליון 3X12 ויום שני ורביעי פלג גוף תחתון 3X12 זה יהיה אימון טוב? האם יש מספיק מנוחה או שהאימון ממש לא טוב למטרת עליית מסה שרירית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילי
ד''ר איתי זיו08/06/2013הערותי...
1. חשוב לא לחלק את הגוף לחלק עליון וחלק תחתון. החלוקה צריכה להיות לפי AB. לדוגמה אימון אחד רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן. באימון ביום אחר- חזה, כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גב. בכל יום אימון 24-27 סטים.
2. מספר החזרות צריך להיות מגוון. 12 חזרות אינן מתאימות להיפרטרטופיה אלא אם כן נעשים גם סטים במשקלים כבדים יותר. חשוב לגוון בתרגילים ובמספר החזרות.
3. מדי חודש יש להחליף תוכנית אימונים. בנוסף, חשובה הקפדה יתרה על התזונה.
4. ימי האימון המומלצים עשויים להיות אב, דה או אג, הו. העיקר שיהיה מנוחה במהלך השבוע ולא לבצע 4 אימוני כוח רצופים.
5. חשוב להכין תוכנית אימונים מסודרת ולציין את התרגילים והמשקלים המורמים ולראות שמתקדמים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)