קרש שיווי משקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרש שיווי משקל
    אורח
    09/06/2013

אני רוצה לשפר את שיווי המשקל שלי.
    קרש שיווי משקל יהיה יעיל לזה?

האם קרש בקוטר של 40 ס"מ מספיק לכך? (אני גבר בן 28)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרש שיווי משקל

הוספת תגובה

• קרש שיווי משקל - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/06/2013

קרש שיווי משקל הנו מצוין לשיפור שיווי משקל. מוכרים אותו אגב בטכנוגים ואולי בעוד חברות. באמצעותו תוכל לשפר מהותי את הפרופריוספציה ((Properioception) - המתייחס לקליטה העצבית של גירויים המגיעים מחיישנים מכאניים המצויים ברקמות פנימיות שונות, כגון: שרירים, גידים, רצועות ומפרקים. שיפור בתפקודה של מערכת הפרופריוספטית יתרום לייעול בתנועה ובקואורדינציה העצבית שרירית. ממחקרים שנעשו בתחום עולה שאצל ספורטאים שביצעו אימונים ייחודיים לשיפור הפרופיוספציה פחת מספר הפציעות באופן מובהק.
    מערכת זו ניתן לשפר באמצעות תרגילים המצריכים הפעלת כוח תוך הפרת שיווי משקל, תנועה פונקציונלית מסוגים שונים, ביצוע תרגילים המתבצעים בעמידה, ישיבה, הטיית גו על משטחים לא יציבים וכן עם אביזרים מסוגים שונים כגון: כדור פיטבול, בוסו, פיתה, גומיות ורצועות מסוגים שונים ועוד..
    קוטר של 40 ס"מ אמור להספיק וכדאי לבל הדרכה אילו תרגילים לעשות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. איפה אפשר למצוא תרגילים?

אורח
    10/06/2013

המטרה שלי היא במיוחד חיזוק היציבה - שרירי האגן.

ובאותו נושא - ראיתי "פיתה" במספר גדלים - החל מ- 30 ס"מ וצפונה.
    מה הגודל המומלץ לזה? (כף הרגל שלי היא כ 26-27 ס"מ)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו