מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עדיף לרוץ רחוק יותר או מהר יותראריאל14/06/2013
אני בן 53 , ולאחרונה חזרתי אחרי שנים של הזנחה לריצה קלה 3 עד 4 פעמים בשבוע .
היום אני רץ בקצב של כ 7 דקות לקמ למרחק של כ 12 קמ.
כמובן לאח בדיקות וכדומה
אני לא מתכונן לשום מרתון , אבל מחפש לשפר יכולות .
שמעתי שעדיף תמיד לרוץ מרחק גדול יותר כל פעם , מאשר להתאמן על המהירות למרחקים קצרים יותר .
שאלה נוספת - לאכול אחרי אימון ? מה מומלץ ? חלבונים ? פחמימות ? משולב ? פירות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף לרוץ רחוק יותר או מהר יותר - תגובה
ד''ר איתי זיו17/06/2013ראשית - כל הכבוד.
לגבי היקף הריצה במידה ובשבוע הנך מבצע פעילות אירובית 150 דקות בשבוע לפחות מצבך לא רע. כמובן שניתן גם יותר אך ההמלצות במידה ולא סובלים מעודף משקל - הן 150 דק.
מומלץ לבנות תוכנית אירובית מסודרת ולא לרוץ כל הזמן על בסיס קבוע ללא יעדים, שינוי עצימות, משטחים שונים ועוד. במקרה זה תוך מספר חודשים תהיה אדפטציה- הסתגלות ויהיה קשה במיוחד להשתפר בדרגת הכושר.
4 פעמים בשבוע ריצה של 50-60 דקות בממוצע- מצוין. אין צורך להגביר המרחק מה גם שאין מטרה תחרותית. כן חשוב כאמור לבנותהתוכנית על מנת שהכושר האירובי ישתפר.
לגבי התפריט נכון יותר לפנות בהקדם לפורום רפואת ספורט. לתזונה משקל חשוב במיוחד בהשגת התוצאות ושמירה על הבריאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)