מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר איתי זיו תרגול עם כדור כחשבי18/06/2013
איתי המלצת לי בתור שחקן כדורגל לבצע תרגילים עם כדור כוח ברוטציות שונות בעמידה כאשר עומדים גם עם הצד לקיר וכם עם הפנים לקיר וזורקים בשיא המהירות והעוצמה כ20 חזרות לחיזוק שרירי הבטן זוקפי הגו וcore.
אני עכשיו מתאמן על התרגילים האלה בבפגרה אבל בעוד כחודש אני עובר לחדר כוח שאין בו כדור כוח וגם כל החדר כושר הוא מראות ואי אפשאר לעשות תרגיל זה.
שאלתי היא האם אני יעשה את התרגילים האלה מדי פעם(פעם אחת בשבוע בערך) בבית רק כדי לשמר, התרגילים יהיו אפקטיביים וישפרו יכולת, או שחייבים לפחות פעמיים שלוש בשבוע תרגול זה?
2.
נכנסתי לאתר אינטרנט אמריקאי של כושר גופני ,אתר מוכר מאוד ואפשאר ללמוד ממנו הרבה.
קראתי מאמר שם על מי שרוצה לעלות מסה שרירית כדאי לו להתאמן בצורה הבאה לחודש:
לעשות 4 אימוני כח בשבוע, כאשר ביום ראשון ושלישי אימון רק פלג גוף תחתון, ושני ורביעי רק פלג גוף עליון.
אבל מה שכתוב במאמר זה שמומלץ:
"תחלק את זה ככה שמתוך שני האימונים של העליון אימון אחד יהיה בערך 12חזרות והאימון השני היה בערך 8 חזרות"
אותו דבר לגבי אימון פלג גוף תחתון.
לדעתך מה המטרה של החלפת מספר החזרות כל אימון?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשבי- תגובה
ד''ר איתי זיו19/06/2013מצוין.
הגיוני מה שמצוין באתר. טווח של 12-8 חזרות מתאים במיוחד להעלות מסת שריר. כמובן בתלות בפרמטרים כמו : 24-27 סטים באימון הכוח, מספר חזרות מתאים, זמני מנוחה של 90-60 שניות בין סט לסט, 4-3 אימוני כוח בשבוע לפחות ועוד..
יש יותר מדרך אחת להעלות מסת שריר.
החלפת מספר החזרות כדאי ומומלץ על מנת לגרות את כלל מרכיבי תא השריר.
מציע להחליף תוכנית אימונים אחת לחודש- חודש וחצי.
בברכה וכל הכבוד על ההשקעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)