מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות בשגרה ועליה במסת שרירסטודנט18/06/2013
שלום.
ברצוני לדעת, איך משפיעה פעילות יומיומית על התוצאות שלי בחדר כושר, לפיתוח גוף - העלאת מסה. אני מתאמן 2 - 3 פעמים בשבוע, משתדל לעבוד פעמיים על כל קבוצת שריר.
ומה אני מכליל בתוך פעילות בימים רגילים? עבודה חצי משרדית, עם ישיבה מרובה, אך גם כ90-120 דקות של עמידה(סוג של קבלת קהל). אני לא עוסק בעוד פעילות גופנית, לא עושה ריצות, כדורגל, הליכות למרחקים של קילומטרים.
כמו כן, הרבה פעמים אני מתאמן כשעתיים לפני עבודה, כלומר המנוחה האמיתית שלי מתחילה כ 14 שעות אחרי סיום האימון.
עד כמה זה פוגע במסת שריר, ביכולת התאוששות?
בן 31. מתאמן מעט יותר משנה וחצי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות בשגרה ועליה במסת שריר - תגובה
ד''ר איתי זיו19/06/2013הערותי....
1. באימוני כוח הנערכים 3-2 פעמים בשבוע לא ממש ניתן להעלות מסת שריר באופן ממשי. (אפשרי יותר ב- 3 פעמים בשבוע).
2. עבודה משרדית, עמידה וכדומה לא מסייעת לשפר כושר ובטח לא נ יתן להעלות מסת שריר.
3. מנוחה הנה תנאי חשוב להתאוששות. ללא התאוששות טובה לא ממש ניתן להעלות מסת שריר. עבודה ממושכת, חוסר שינה וכדומה כמובן משפיעים לשלילה על הפוטנציאל לעלייה במסת השריר. בכל מקרה ככל שמקפידים על התנאים הרלבנטיים (סטים, חזרות, מספר אימונים, תזונה, זמני מנוחה וכדומה) התוצאות תהיינה טובות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
סטודנט20/06/2013למה הכוונה בעליית מסה באופן משמעותי? האם זה 10 ק"ג בשנה? 5? לי זה מספיק. בכל אופן, אני דווקא כן מעלה, ובטח אם היתי לוקח תוספי חלבון(שאני מבחינה עקרונית מתנגד לשימוש בהם), היתי מעלה עוד יותר. אין ביכולתי לבצע יותר מ 3 פעמים אימונים, בלי שזה יפגע שכמות ואיכות השינה. עבודה במשמרות לא משאירה הרבה ברירה.
לא התכוונתי לשיפור הכושר על ידי עבודה משרדית ועמידה ממושכת, אלא עד כמה דברים כאלה פוגעים בהתאוששות בהשוואה לאחד, שעבודתו מצריכה פעילות פיזית עצימה, כמו למשל עובד בניין.
ועוד שאלה: נאמר, כי לא מומלץ לעבוד ימים רצוף. האם כן אפשרי לבצע מדי פעם זוג ימים רצוף, כאשר אני עובד על קבוצות שרירים שונות ומגיע לאימון ללא תשישות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקרונות
יוסי24/06/2013"תוספי חלבון(שאני מבחינה עקרונית מתנגד לשימוש בהם)" - יש לך עקרונות משונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהנה.
סטודנט24/06/2013יוסי, יש לי עוד עיקרון אחד: לא לדחוף את האף למקומות שאתה לא יודע איך תצא מהם. ולא לכתוב שטויות.
אין שום צורך בתוספי חלבון, במקרה ואתה אוכל מאוזן שומר על כמות חלבון סבירה(1.5-2 גרם לקילוגרם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)