לד"ר איתי זיו - שאלות בסיסיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר איתי זיו - שאלות בסיסיות
    יובל
    04/07/2013

לד"ר איתי זיו,
    אני מחכה בקוצר רוח לתשובתך.
    רציתי לנקז את כל שאלותיי למכתב אחד:
    אני נער בן 16 שמתאמן בסביבות 3-4 חודשים. הנה מס' שאלות:
    1) מה עדיף על מנת להתקדם ולהשתפר 3 סטים בכל תרגיל או 4 (שמעתי דעות שונות בנושא)?
    2) אם עושים 4 סטים, אז לעשות בסט הרביעי כמה חזרות שיכולים או כמספר החזרות בסטים הקודמים?
    3) האם זה בסדר לעשות כמה תרגילים(2-3 תרגילים) על אותו שריר באימון? והאם כדאי לעשות אותם אחד אחרי השני או שאפשר לפזר אותם לאורך כל האימון?
    4) האם כאשר אני מסיים לעשות תרגיל על שריר מסוים, אני יכול בזמן המנוחה לעשות תרגיל הפועל על שריר אחר?
    5) מבחינת תזונה- מה הזמן המקסימלי לאימון על מנת שהאכילה אחריו תהיה אפקטיוית עבור האימון?
    תודה רבה, יובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליובל

ד''ר איתי זיו
    05/07/2013

הערותי....
    1. מספר הסטים בכל תרגיל עשוי להיות 4-3 בממוצע. תלוי במספר משתנים כמו מספר התרגילים לקבוצת שרירים, מספר אימוני הכוח בשבוע ועוד.
    2. בעיקרון אם לא עובדים לפי שיטת הפירמידה או אז בכל תרגיל מבצעים מספר חזרות אחר. לדוגמה, אם הנך מבצע 3 תרגילי חזה ניתן כל תרגיל לבצע במספר חזרות אחר. או אז הדבר יעלה את אפקטיביות האימון. הדבר תלוי מאוד במספר האימונים השבועי 2,3,4 או יותר.
    3. אם הבנתי נכון שאלת על סופר סט. הדבר טוב ויעיל לשיפור יכולת גופנית אנאירובית אך יהיה פחות יעיל לבצע זאת על בסיס קבוע. לכן הפעלת שהי שרירים שונים סט אחר סט יעיל אך רק אם יש בעיית זמן אימון (קצר מדי) ניתן ליישם זאת למשך תקופה ארוכה.
    4. לגבי מספר חזרות אם נקבע מספר חזרות מסוים בתרגיל זה או אחר מבצעים זאת ואם יש צורך מפחיתים משקל בסט השלישי או הרביעי.
    5. מבחינת תזונה חשוב להקפיד על אכילה בסמוך לאימון האנאירובי תוך 40 דקות מגמר האימון, פחמימות וחלבונים. ממליץ מאוד להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יובל
    07/07/2013

אם אני עושה 3-4 תרגילים על אותו שריר האם מומלץ לעשות אותם אחד אחרי השני (לא מדובר בסופר סט) או שעדיף שאחד מהם יתבצע בתחילת האימון והשני מבניהם באמצע והשלישי בסוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר איתי זיו
    18/07/2013

אם המטרה הנה כוח או היפרטרופיה אזי מומלץ לבצע התרגילים ברצף ולא לפזרם. אפקטיבי ותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו