מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאיתי מנהל הפורוםעילי07/07/2013
שלום לך,
בן 23 וחצי בקבוצת כדורגל.
כרגע אנחנו בפגרה ולכן בחודש הראשון המטרה שלי בחדר כושר הייתה לעלות מסה שרירי(מעט להתנפח).
הייתי מתאמן משקלים גבוהים 4 פעמים בשבוע תוכנית a b.כל כמה אימונים הייתי מבצע מס חזרות אחרות
כמובן הייתי אוכל הרבה מאוד בעיקר חלבונים.
כרגע המטרה שלי לעבוד 3 פעמים בשבוע על כל הגוף,משקלים בינוניים וקצת יותר כח מתפרץ.
רוצה לשמוע דעתך על התוכנית:
חזה:לחיצת חזה עם מוט בכוח מתפרץ 4X7
שכיבות סמיכה על trx 4X7
גב:מתח/או משיכת פולי עליון קצת יותר מתרפץ 4x7
חתירה כנגד trx 4X7.
כתפיים:לחיצת כתפיים/תרגיל לחיזוק ה- Rotator cuff 4x7
יד קדמית/אחורית: כנגד trx.
זוקפי גו ובטן בסיום האימון.
רגליים:
פשיטת ברכיים באופן מתפרץ רגל רגל 4x8
סקוואט עם מוט מתפרץ 4x7
הרמת אגן על כדור פיטבול או תרגיל הנורדי 4X8
תאומיים במכונה על קצות האצבעות 4x8
מדי פעם אני עושה רוטציות עם כדור כוח כלפי הקיר.
ועמידה על רגל אחת על גבי פיתה מספר תרגילים
מה דעתך על התוכנית בחדר הכושר, מתאימה ?
תודה רבה וסליחה על החפירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתי מנהל הפורום - תגובה
ד''ר איתי זיו07/07/2013הערות...
התוכנית אם מתבצעת באופן מתפרץ פחות מתאימה להעלאת מסת השריר. טובה לשיפור כוח מתפרץ.
כמו כן אימון לכל קבוצות השרירים בגוף פחות מתאימה להעלאת מסת השריר. תוכנית AB כמובן מתאימה יותר.
תרגילים פונקציונליים או א- סימטריים רגל רגל וכדומה גם הם פחות יעילים לשיפר והעלאת מסת השריר. עדיף תרגילים מורכבים כמו סקווט, דד ליפט ועוד.
התרגילים המצוינים דווקא טובים לשיפור יכולת גופנית לשחקני כדורגל אך פחות להעלאת מסת השריר.
לסיכום, מומלץ תוכנית מפוצללת מתאימה, אימון תרגילים רלבנטיים למשחק ניתן בהמשך לבצע או פעם בשבוע וזאת בהתאם לתוכנית אימונים מסודרת, להקפיד על תזונה מתאימה ונכונה גם בקורלציה לאחוז השומן התת עורי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד השלמה לאיתי
עילי08/07/2013איתי ביצעתי את האימון שרשמתי לך על מנת לשפר כוח מתפרץ ולא לעלות מסה לשחקן כדורגל.
הבעיה שהאימון היה יותר מ60 דקות, לכן הורדתי מספר תרגילים וקיצצתי,8 אני רוצה לשמוע דעתך על התוכנית הבאה? וכמה זמן בערך! אמור לקחת אימון שכזה לספורטאי בכושר טוב:
2 אימונים בשבוע:
יום שני-
יום ב'':
לחיצת חזה: עם מוט באופן מתפרץ
TRX Back Row משיכה לחיזוק הגב
יד קדמית:כנגד משקולות
סקוואט משקל בינוני באופן מתפרץ
הרמת אגן על כדור פיטבול כל רגל בנפרד
בטן זופקי גו על מזרון בסוף האימון+תרגילי שיווי משקל על פיתה.
כל התרגילם 3X8. חוץ מזוקפי הגו והבטן שאני מבצע לבטן 3 תרגילים של 20 חזרות וזוקפי הגו תרגיל אחד 3X15
ביום רביעי בשביל הגיוון אני מחליף בין החזה לגב:
לחזה שכיבות סמיכה על trx
לגב: מתח/ משיכות פולי עליון
תודה רבה אשמח לכל הערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד השלמה לאיתי - תגובה
ד''ר איתי זיו10/07/2013נראה בסדר .
ניתן לבצע תרגיל משיכת פוליעליון באחיזה צרה באופן מתפרץ ולוותר על התרגיל כופפי מרפק.
חשוב לרשום המשקלים המורמים בתרגילים השונים ולראות שיש התקדמות.
כמו כן, חשוב לבדוק המשתנים הספורטיביים כמו: יציאה מהמקום, מאוצים וכדומה.
בנוסף, חשוב לדעת מה בדיוק יש לשפר יותר ביכולת הגופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)