מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאיתי זיורמי13/07/2013
לאיתי זיו יש לי שאלה?
קראתי את הספר של הוגו רבירה על אימונים הוא טוען שצריך בהתחלה 3 חודשים בסיס fbw ולאחר מכן 3 חודשים של עבודv על כל שריר פעמיים בשבוע ולאחr מכן ניתן לעבוד על כל שריר פעם ב 7 ימים
מה דעתך?
האם עבודה של כל שריר פעם ב 7 ימים אפקטיבית?
ואם כן למי מתאימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי מתאימה עבודה של פעם ב 7 ימים?
רמי16/07/2013לכל שריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי שמזריק חומרים.
בני16/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרמי
ד''ר איתי זיו18/07/20131. 3 חודשים הפעלה של כל שריריהגוף- כמובן הגיוני.
2. פיצול לשני חלקים AB מתאים לאחר מכן בתנאי שנעשתה התקדמות ברמת המתאמן, הטכניקה וכדומה. רק לאחר 10 חודשים לפחות ניתן להמליץ על פיצול תוכנית ל ABC וצפונה.
3. פיצול ל- 4-5 ו- 6 חלקים מתאים למתאמנים מתקדמים ובעיקר לאלה שעושים שימוש בחומרים- סטרואידים אנבוליים. פיצול ל- 7 חלקים מתאים בעיקר למתאמנים שעושים שימוש בחומרים ותהליכי פיצוי היסף אצלם מהותיים יותר מאשר מתאמנים ממוצעים- נקיים.
חשוב לזכור שיש לנסות דרכים שונות - ניוסי וטעייה על מנת למצוא הדרך המתאימה ביותר להתקדמות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי זיו ועוד שאלה
רמי20/07/2013אם אני מתאמן ככה
יום א
16 סטים לחזה ו 9 ליד קדמית
יום ג
16 ל גב ו 9 ליד קדמית
יום ה
12 סטים רגליים 12 סטים לכתפיים
מוסיף בטן ותאומים כל דבר פעמיים בשבוע 4 סטים
האם התוכנית בסדר או לא טובה?
נב
יש התקדמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
רמי30/07/2013?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרמי
ד''ר איתי זיו04/08/2013התוכנית בסדר גמור והחלוקה בין שרירים גדולים לקטנים- טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה אחרונה לאיתי
דביר04/08/2013מישהו הסביר לי שאימון abcזה לפחות ל 4 פעמים בשבוע ועדיף לי לעבור לאימוןab כי אני מתאמן 3 האם הוא צודק ומה ההבדל בין אימון abcל ab 3. פעמים בשבוע כל אחד אומר לי עדיף משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרמי
ד''ר איתי זיו18/08/2013במידה ולא ענ ו לך על כך קודם...
AB ניתן לבצע 3 פעמים בשבוע או 4. שני המקרים לגיטימיים אך אימון של 4 פעמים במקרה זה עדיף במרבית המקרים. איון AB ל- 3 פעמים מצריך עצימות אימון גבוהה ממש והקפדה על הכללים הנחוצים באימון ומחוצה לו.
בפועל הדבר משתנה ממתאמן למתאמן ויש לנסות ולבדוק מידת ההתקדמות ולא להחליט באופן גורף מראש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
רמי20/08/2013אבל מה שאני עושה הוא abc על 3 פעמים בשבוע יש התקדמות
איך אתה מסביר את זה?
פשוט לעבור ל ab ותיהיה יותר התקדמות?
למרות שב ab אני עובד על כל שריר פחות סטים אבל בגלל שהגוף ינוח פחות בין אימון לאימון אז עדיף?
כי שיגעו אותי כל אחד אומר לי משהו אחר יש כאלה אומרים לתת נפח גבוה לכל שריר אבל זה בא על חשבון תדירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרמי
ד''ר איתי זיו22/08/2013אכן. נפח הנו על חשבון תדירות. מבחינת תהליכי פיצוי יסף יש הכרח להקצות מנוחה גדולה יחסית באימון המפוצל ל4-3 חלקים ובו מבוצעים 15-20 סטים לקבוצת שרירים גדולה ו10-15 לקטנה. המנוחה הנה חלק מרכזי ולא פחות חשוב מהאימון עצמו ואז למידת השמירה על אורח ספורטיבי השפעה רבה! בפועל, ייתכנו תוכניות אימון שונות ותחול התקדמות מכיוון שלכל מתאמן מבנה גוף שונה, יחסים שונים בין סיבי שריר אדומים- לבנים ועוד וכמובן עצימות אימון שונה שמהווה פקטור משמעותי במיוחד! לסיכום, מציע להתאמן abc. אם ניתן להתאמן 6-5 פעמים בשבוע. לאמוד ההתקדמות על בסיס קבוע ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
רמי22/08/2013אז איך זה שאני מכיר הרבה מתאמנים שמבצעים אימון abc על 3 פעמים בשבוע
שזה אמור להיות ל 5-6 פעמים בשבוע והם מתקדמים
וניראים ממש גדולים
זה גם עובד פשוט היו יכולים להתקדם יותר עם היו עושים תדירות אימון של מקסימום 5 ימים?
או שהכל תלוי ברמת המתאמן וההתאוששות שלו?
אם כן איך אני יודע להבדיל בין מתאמנים למשל המגיעים 3 פעמים בשבוע
ולהתאים לכל אחד תוכנית
ל 3
fbw
ab
או abc
קראתי באיזה אתר שאפשרי לבנות שריר עד 10 ימי מנוחה בין עבודה על אותו שריר עד לעבודה עליו עוד פעם והכל תלוי ברמת המתאמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההינה דוגמא לתוכנית
רמי24/08/2013לאיתי זיו הינה דוגמא לחלוקה שעושים בכל העולם
אני כמדריך חדר כושר לא מבין דבר 1
אם אומרים בכל העולם ש עושים כל שריר פעם ב 4-5 ימים
למה כל המתאמנים הרציניים שאני מכיר עושים כל שריר אחת לשבוע?
גם כאלה שלא מתאמנים 5-6 בשבוע
אלא אפילו 3 או 4
ככה אפשר להתמקד בכל שריר ולקרוע אותו יותר מאשר עושים עבודה על כל הגוף באימון או ab לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההינה דוגמא לתוכנית - תגובה
ד''ר איתי זיו25/08/2013האמת,,, עדיין לא הבנתי הסוגיה/בעיה/שאלה. הרי כל מתאמן הנו סיפור בפני עצמו וכל אחד מתאימ לו תוכנית איונים אחרת. פיצול ל- 2-3-4-5-6 חלקים אינה זהה בין מתאמנים. אחד יגיב מעולה לפיצול ל- 3 ואחר ממש ממש לא. לפיכך אין פיצול אחד שמתאים אלא יש תוכניות שונות ויש למצוא דרך המלך עבור כל מתאמן.
ככל שהפיצול גדול יותר רמת המתאמן גבוהה יותר וחייבת להיות הצדקה לכך. לכן מתאמנים רבים שיבצעו אימונים המפוצלים ל- 6-5 חלקים ממש לא התקדמו. זה תלוי בדברים רבים נוספים.
ועוד לא אמרנו מילה על שימוש בחומרים אנבוליים שמשנה התמונה לחלוטין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רמי26/08/2013אוקיי הבנתי
פיצול הגוף ל 3 יכול להתבצע ל 3 אימונים בשבוע
כי יש סטירה
בקורס אומרים שזה ל 5-6 או מנימום 4
ובפועל אני רואה המון מתאמנים שמתקדמים וגם המון תוכניות אימון באינטרנט שמובצעים בצורה כזהו
אימון abc על 3 פעמים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)