קורא לסדר בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורא לסדר בבקשה
    elad
    17/07/2013

יש כל כך הרבה סוגי אימוני כח וגם את מגוון הסוגים אפשר לגוון וגם את הגיוון אפשר לסדר בצורה כזו או אחרת בקיצור אין סוף אבל אני רוצה לחזור אחורה אל המקור מאיפה שהכל התחיל
    סיבולת שריר, כח(לסוגיו הרבים) , כח מתפרץ(לסוגיו הרבים) , כח מרבי
    עכשיו אני שואל
    ככה...
    20 חזרות שכיבות שמיכה - סיבולת שריר- אמת? אמת
    6 לחיצות חזה בשכיבה - כח - אמת? אמת?

חוץ מזה שבתרגיל הראשון פיתחתי סיבולת שריר ובתרגיל השני פיתחתי כח הגדלת מסת שריר וכו..
    יש לי שאלה לגבי עוד מרכיבים?

איפה יש יותר השפעה ואיפה פחות מ2 התרגילים לעיל ?(בהנחה שעשיתי סט אחד בודד)
    מערכת לב ריאה?
    שריפת שומן?
    הוצאה קלורית?
    הצורך במנוחה?
    הצטברות חומצות חלב?

בבקשה תענו לי על כל הסעיפים זה יסדר לי את הראש כבר הרבה מאוד חודשים שאני מחפש אחר האמת - לא שיש אמת אחת חס וחלילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קורא לסדר בבקשה

הוספת תגובה

• כמתאמן מתחיל הכול קשור אחד בשני.

בני
    19/07/2013

כמתאמן מתקדם כבר יש לך את המסה השרירית ובכוח הדרוש, אז אתה יכול לעבוד גם ספציפית בשביל מטרה מסויימת. (כוח או סיבולת או מה שיש עוד.)

אבל כמתאמן מתחיל אם אין לך את הבסיס אז אתה לא יכול.
    לדוגמה, כמתאמן מתחיל אם אין לך מסת שריר מתאימה אז אין טעם שתעבוד על סיבולת שריר. כי בשביל סיבולת שריר צריך שריר. ובשביל שריר צריך לעשות אימונים שמתאימים לבניית שריר. שזה בכללי משקל כבד עם מעט חזרות.

ואחרי שיש לך מסת שריר מסויימת ומתאימה, אז אתה יכול למשוך ממנה עבודת סיבולת.
    שזה בכללי משקל לא כבד כל כך עם הרבה חזרות.

ולדוגמה שלך, אם אתה לוקח משקל ועושה איתו 6 לחיצות חזה, אז זה תרגיל שעובד יותר בכיוון של מסת שריר וכוח.
    אבל זה צריך להיות משקל שבאמת מתאים לך ל-6 חזרות. זאת אומרת שאם לקחת משקל כל שהוא ואתה סתם עושה 6 חזרות ומפסיק, כאשר יכולת להמשיך ולעשות איתו נגיד עד 9 - 12 חזרות, אז אתה לא באמת עובד עם משקל שמתאים לך ל- 6 חזרות ואתה לא תשיג מעבודה כזאת את המטרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורא לסדר בבקשה - תגובה

עופר קיס
    19/07/2013

הדברים אינם שחור לבן
    20 חזרות לכישלון - סבולת שריר, כוח והיפרטרופיה
    6 חזרות לכישלון - כוח והיפרטרופיה
    לפה נכנסת גם השפעה של סוג הסיב הדומיננטי בשריר- לבן, וורוד או אדום
    לפה נכנסים זמני מנוחה שמאד משפיעים על היפרטרופיה( מנוחה קצרה) או כוח ( מנוחה ארוכה), מזון והתאוששות מתאימה
    סורי שלא סגור כפי שרצית
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו