מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזדקפותרוני28/07/2013
יש בחדר כושר תרגילים שמוכחים כיעילים להזדקפות של הגב?
כגון עבור אדם שסובל מעקמת, ויש לו נטיה להיות כפוף...המטרה היא הזדקפות בעמידה,ישיבה,הליכה. גב זקוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף לשאלה-בדיוק במצב שלך
אא28/07/2013אני גם סובל מכיפוף בהליכה ובישיבה..זה עניין של הרגל ככה מילדות שהיום ממש מפריע לי..הלכתי לאורטופד מומחה..אמר לי לרקוד ריקודים סלוניים..אני ממש לא אתחיל לרקוד עכשיו בגיל 28..ניסיתי פיזיטורפיה..אך לא ממש הקפדתי ולא ראיתי שיפור..אני מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע והמאמנים לא ממש נתנו לי תרגילים ספציפי בשביל זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדקפות - תגובה
שי אלנקרי30/07/2013שלום רוני,
יש הבדל בין עקמת המוגדרת כעיוות בעמוד השדרה, כאשר החוליות המרכיבות אותו סוטות לצד ביחס לקו האמצע, בזווית של 10 מעלות ומעלה, לבין קיפוזיס שבה יש עיקול יתר של הגב העליון, דבר המתבטא בבליטה בגב. כאשר אדם חסר לקות עומד, עמוד השדרה שלו ניצב כך שהחלקו התחתון מתעקל מעט קדימה והחלקו העליון מתעקל מעט אחורה. אני מניח שאתה מתכוון לקיפוזיס (המכונה גם גיבנת). במקרה כזה יש לדאוג לעבודה מאוזנת בין השרירים. לשים דגש על מתיחת שרירי הכתף הקדמיים+שרירי החזה ובמקביל לחזק את שרירי הכתף האחורית, רחב גבי וזוקפי הגב. חיזוק השרירים "האחוריים" אותם למעשה אנו לא רואים (ורבים לצערנו גם מזניחים) יחד עם מתיחה / פתיחה / הארכה של אזור בית החזה והכתף הקדמית יסייעו רבות ליציבה נכונה יותר. יחד עם זאת יש להיכנס למודעות בכל הנושא של יציבה נכונה ולכן יש לתרגל את המודעות לאורך כל היום החל מישיבה במשרד, מול הטלוויזיה, בשולחן האוכל וכו....בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)