מה עדיף לבצע קודם, ריצה או כוח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף לבצע קודם, ריצה או כוח?
    יאיר
    04/08/2013

אני נתקל בדעות שונות בין המדריכים השונים במכון, ואשמח לשמוע דעה מקצועית בעניין.
    ההיגיון שלי אומר שעדיף לרוץ (30-40 דקות) ואז להתאמן (כ-50 דקות) גם בגלל שאז האוכל (החלבונים) יגיע יותר מהר לגוף לאחר האימון משקולות, וגם הגוף כבר חם לאחר הריצה.
    מצד שני, הרבה מדריכים טוענים שעדיף דווקא הפוך (האמת שלא הבנתי למה)
    חשוב לציין שאין לי את הזמן להגיע כל יום לחד"כ, מגיע 3-4 פעמים בשבוע ומתאמן AB.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עדיף לבצע קודם, ריצה או כוח? - תגובה

ד''ר איתי זיו
    05/08/2013

סדר קטן בעניין...
    1. במידה והאימון הנו AB עדיף יהיה קודם אימון הכוח ולאחר מכן אימון אירובי בשל עייפות של המערכת העצבית באימון. במידה והאימון אירובי יתבצע ראשון ההשפעה על אימון הכוח פחות טובה מאשר הדבר נערך להיפך!
    .2 ניתן גם להפריד את האימון האירובי ולבצעו ביום אחר או שעות אחרות . זאת תלוי רבות גם בהיקף הפעילות האירובית בשבוע.
    3. 30-40 דקות מספיק לכל הדיעות. למעט מקרים של השמנה , אחוזי שומן גבוהים וכדומה . או אז ניתן להמליץ על היקפים גדולים יותר.
    4. לתזונה משקל רב מאוד בהשגת מטרות האימון. האכילה אחרי האימון הנה חשובה מאוד וכמובן במהלך היום תכנון נכון יקצ תקופת הזמן להשגת מטרה זו או אחרת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו