מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיתוח שרירי בטן למתחיליםאני10/08/2013
שלום. כמו כל נער מתבגר שנתקל בג'וק הזה לפחות פעם אחת בחייו גם לי לפני כחודש הגיעה ההחלטה שאני רוצה לפתח שרירי בטן ולהשיג קוביות,פשוטו כמשמעו,כמו בסרטים.
שקלתי אז 73 קילו (גובה 1.79 בן 20) והדבר היחידי שידעתי הוא שאני צריך להוריד כמה ק"ג אם אני באמת רוצה שיראו תוצאות, לפני שאני מתחיל בעבודה על שרירי הבטן עצמם. היום אני כבר שוקל 67 קילו ובבקרים הבטן יחסית שטוחה
יש לי 2 שאלות:
1.איזה משקל אני צריך להיות כדי שאוכל להתחיל לעבוד על שרירי בטן?
2.האם זה אפשרי להגיע למטרה בלי ללכת למכון כושר? מה שתכננתי לעצמי זה לעבוד לפי תוכנית שאפשר לעשות מהבית ומכילה 8 תרגילי בטן שונים,10 דקות בכל יום.זה יכול לעבוד?
אני מקפיד מאוד לאכול בריא,ארוחות בוקר מסודרות,הורדתי לגמרי את כל המאפים וסך הכל מבחינת תזונה אני לא חושב שתיהיה בעיה.כנ"ל פעילות גופנית - אני נוסע באופניים חצי שעה כמעט כל יום ומשתדל גם לעשות ריצה של שעה אחת לשבוע.
תודה רבה לעוזרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח שרירי בטן למתחילים - תגובה
ד''ר איתי זיו10/08/2013הערותי...
1. פיתוח וחיזוק שרירי הבטן חשוב בכל גיל אך נושא הנראות של השרירים תלוי רבות בגנטיקה ובאחוזי השומן התת עורי. מרבית האנשים לא יראו את שרירי הבטן שלהם כל ימי חייהם.... הסיבה לכך הנה בשל היותם במקרה הטוב עם אחוזי שומן בטווח הממוצע והדבר לא ממש מספיק על מנת ששרירי הבטן גם יראו. מדובר על רמה לגברים של 11% ומטה. מצריך היערכות נכונה מבחינה תזונתית ועדיף עם איש מקצוע.
2. רזון לא בהכרח מעיד על אחוזי שומן נמוכים. יש מקרים שלמרות הרזון אחוזי השומן הנם ממוצעים ואף למעלה מכך. לכן חשוב לבדוק אחוז השומן.
3. חיזוק שרירי הבטן חשוב לעשות 2-1 פעמים בשבוע באופן איכותי. אין צורך לחזק כל יום שרירי הבטן אלא אם כן מדובר על אימונים בדרגת קושי קלה במיוחד ואז אין בעיה גם לבצע מספר פעמים בשבוע התרגילים.
4. איכות התרגילים חשוב עם הזמן שתעלה. כלומר שהתרגילים יהיו ברמה גבוהה. אין צורך לבצע יותר מ- 25-12 חזרות בממוצ ולהעלות דרגות קושי בהתאם.
5. המעודד שאפקט אימון שרירי הבטן הנו מהיר במיוחד ובתקופת אימון קצרה יחסית ניתן להשיג תוצאות טובות. כמובן עם הקפדה על המשתנים הרלבנטיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי שומן
אני11/08/2013אני פשוט רוצה שברגע שתיהיה לי את הקוביה הראשונה בבטן,כבר יוכלו לראות אותה...
ולכן חשוב לי לפני שאני מתחיל בתוכנית קודם כל להגיע לאחוז השומן הנדרש. איך אני יכול לבדוק מה אחוז השומן שלי ביחס לגובה ולמשקל? (1.79, 67) המחשבונים שנמצאים באינטרנט מדויקים? ומה יהיה אחוז שומן טוב? מתחת ל11%?
ושאלה נוספת...מה מומלץ לאכול אחרי אימון ובכלל ליום ליום לאדם שנמצא בתוכנית?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לשאלה!!
אני14/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי שומן - תגובה
ד''ר איתי זיו14/08/2013לראות את שרירי הבטו כאמור תלוי בהרכב הגוף וטונוס השרירים של הבטן. מחשבונים באנטרנט לא בודקים אחוז שומן למיטב ידיעתי. מומלץ לעשות זאת אצל איש מקצוע כמו דיאטן קליני, פיזיולוג מאמץ וכדומה.
נציין ונאמר דשניתן לבצע כל יום תרגילים לחיזוק שרירי בטן ולבצע אימון אירובי כל יום ולא לראות תוצאות.....
לגבי תזונה הכי נכון להתייעץ עם בפורום תזונת ספורט.
בברכה ובהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן חזקה מגיע מעבודה שכרוכה בהרמת
בני15/08/2013בטן חזקה מגיע מעבודה שכרוכה בהרמת משקל.
אם עושים תרגילים מורכבים ומרימים משקלים מתאימים אז הבטן תתחזק בהתאם.
זה לא נכון (ובמיוחד למתאמן מתחיל) לעבוד עבודה ספציפית על הבטן כדוגמן כפיפות בטן למיניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)