דר איתי זיו , אין כח מה זה אומר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דר איתי זיו , אין כח מה זה אומר?
    elad
    18/08/2013

8 עליות מתח ואני גמור לא עולה יותר

מה גורם לשריר לא לעלות יותר כלומר להתעייף?
    מה קרה פיזיולוגית?

האם זה קשור לסף חומצות החלב? ואם כן (הרי חומצות חלב נמדדות בכמות כוללת בגוף)
    איך זה שאחרי זה אני מצליח לעשות תרגיל אחר הדורש פעולה של שריר ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עד שדר. זיו יכענה לך...

יואבי
    19/08/2013

מאמץ גורם לכל מיני שינויים כימיים בשריר, כולל דילול מאגרי ה ATP והגליקוגן הנחוצים ליצירת האנרגיה, דילול הריכוז של יוני סידן שמאפשרים את התהליך ועליה בריכוז תוצרי הפעילות (כמו חומצת החלב שהזכרת). ריכוז חומצת החלב בשריר הספציפי הוא גורם מגביל את פעילותו של השריר.

בנוסף לכך גם המערכת העצבית "מתעייפת" - שוב מדובר בשינוי הכמויוית היחסיות של יוני סידן ונתרן (בטח יש עוד כמה ששכחתי, אולי אלשגן) שמאפשרים את הפעילות הסינפטית שנותנת לשריר את ההוראות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגבי סף חומצות חלב

elad
    19/08/2013

מה ההבדל בין סף חומצת חלב בשריר ספציפי
    לסף חומצות חלב בדם כלומר בגל הגוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על חומצת חלב

יואבי
    19/08/2013

עד כמה שאני מבין, כשריכוז חומצת החלב בדם עולה הסילוק שלה מהשריר נפגע (הסילוק הזה הוא לא אקטיבי אלא מתבצע באוסמוזה רגילה כתוצאה מהפרש ריכוזים) וזה גורם לעליית הריכוז שלה בשריר עד הוצאתו מפעולה.

יכול להיות שגם הריכוז בדם משפיע איכשהו על כל האורגניזם, אולי המוח מרגיש את זה ומחליט שהוא "עייף" וצריך לנוח - אבל אני לא יודע. זה יכול להסביר הרגשת תשישות כללית לאחר פעילות עצימה, אבל נראה לי פחות רלבנטי לשאלה המקורית ששאלת לגבי התעייפות של שריר בודד. בהכללה מסוימת אולי אפשר להגיד שהריכוז בדם משפיע יותר על פעילות אירובית (אותה הרגשת תשישות כללית שאינה מוגבלת לשריר מסויים).

גילוי נאות: אני הדיוט. אני מקוה שדר. זיו יבהיר את התמונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש דברים בגו +

elad
    19/08/2013

יש דברים בגו ... נשמע משכנע בכל זאת
    תמיד עניין אותי
    אני יסביר לך נניח אחרי אימון ספרינטים אין לך כח לעשות אפילו עליית מתח אחת אתה מרגיש שהיידים נורא עייפות ואני לא מבין אם זה כי אני תשוש או כי זה רמות חומצות החלב בכל הגוף עלתה לרמה כזו שזה משפיע על הכוח הספציפי של שריר הגב והיד

יורד לסוך דעתי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשישות

יואבי
    19/08/2013

כן, אני חושב שאני מבין אותך. אני מניח שיש אפשרות תיאורטית לכך שחומצת החלב שהצטברה בדם המהלך הפעילות האירובית (הספרינטים) עברה בדיפוזיה לשרירים אחרים בגוף כולל שריר הגב ולכן אתה לא יכול לעשות מתח אחרי הספרינטים, אבל אני לא יודע אם הכמויות שלה הן כאלה שמספיקות כדי להחליש את כל שרירי השלד, או שהאפקט הוא דרך מנגנון אחר (כפי שניסיתי לנחש קודם, דרך המוח).

נשמע מה דר. זיו יגיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיתי

ד''ר איתי זיו
    31/08/2013

נציין ונאמר שמדובר
    באמת שאלה מעניינת.  בעליות מתח אנו מניפים את משקל גופינו אך ורק בעזרת הידיים כאשר אנו מתכוונים לפתח את שרירי הגב. אין לנו מנוף המסייע בהרמה כפי שיש בפולי עליון או במשיכת חתירה. העייפות הנגרמת היא בעיקר בידיים בשריר הדו ראשי אך גם יותר מכך בשרירים המקבעים המסייעים בפעולה ואלו הם שרירי האמה והאצבעות. שרירים אלו פועלים במתח בעבודה עצימה מאוד ומאגרי הATP מתדלדלים בהם במהירות. זה לא ששרירי הגב התעייפו (הם גדולים וחזקים), פשוט ללא שרירי האמה והאצבעות לא נוכל להיות במצב התלייה שממנו יוצאים לעליית המתח. בחתירה במצב צר אין על שרירי האמה והאצבעות את העומס הדומה כי הם לא פועלים כאן כנגד משקל הגוף וכוח הכבידה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

elad
    31/08/2013

האם בגלל זה לאחר אימון ספרינטים קשה יותר לעלות מתח כיוון שמאגרי ה atp הידלדלו או שזה תשישות של מערכת עצבים או שניהם ביחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/09/2013

שניהם גם יחד. בעיקר עייפות ממשית של המערכת העצבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו