מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר איתי זיושלום30/08/2013
שלום ,
אני מתחיל לפתח כושר לקראת הצבא, ויש לי שתי שאלות-
1. השאלה היא מה הפעילות היותר מתאימה לשיפור הסיבולת לב ריאה והכושר, ריצה על דופק גבוהה מאוד 85% מהדופק המירבי, למרחק קצר יחסית. או ריצה ארוכה (10 קילומטר למשל), על דופק יותר נמוך וקצב יותר איטי?
2. אני כבר שנה בערך לא עשיתי פעילות אירובית, לא ריצות ולא שום דבר אחר, ועכשיו התחלתי לרוץ שני קילומטרים על ההליכון וככל שהקצב מתגבר, אני שם לב שקצת יותר קשה לי לנשום, זה קורה כשהקצב ניהיה מהר יותר בין 13.5-14 קמ"ש והדופק שלי עומד על בערך 187-190, האם זה טבעי ואמור להשתפר עם הכושר ? איך אפשר להבדיל בין כושר נמוך לבין בעיות נשימה?
בן 18 וחצי, גובה 1.89, משקל 81.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה על הליכון זה לא ריצה אמיתית
בני02/09/2013חשוב שתדע.
אתה מרים את הרגל ואז שאתה מניח אותה חזרה על המשטח ההליכון בעצם גורר אותה לאחור. זה בעצם משפיע על המאמץ ובכלל על כל התנועה שאתה מבצע בריצה.
בריצה אמיתית אתה מניח את הרגל ואז דוחף בעצמך את הגוף קדימה. אין שם משהוא שגורר את הרגל שלך לאחור.
בכל מקרה , אני,בתור אחד שרץ, ניסיתי פעם לרוץ על הליכון ובסיום הריצה הרגשתי שנעמדתי על הריצפה שהריצפה זזה.
וזה דבר שלא קורה בריצה בחוץ.
אז אם אתה רוצה להתאמן על ריצה תרוץ באמת. בצבא אתה לא תרוץ על הליכונים.
הליכון זה מכשיר טוב במקרים חריגים שאי אפשר לרוץ בחוץ. רוב האימונים כדאי שיהיו בלעדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה על הליכון
tbh02/09/2013תודה בני, ברור לי שרוב הריצות שלי יהיה בחוץ, בטבע וכו' ולא על ההליכון, זה היה דבר שולי מאוד ולא עליו הייתה השאלה, אבל תודה רבה על התשובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שנכון נכון
אני10/09/2013אני זוכר היה תקופה שרצתי על הליכון ושניסיתי לרוץ בחוץ פתאום גיליתי שאני מצליח לרוץ אולי חצי ממה שרצתי על ההליכון היום אני רץ רק בחוץ והרבה בעליות מה שמשפר את הכושר פלאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק גבוה זה הכל למעשה
אני10/09/2013דופק גבוה גורם לשיפור בכושר הגופני שלך וככל שתחזיק בו יותר זמן הכושר ישתפר יותר טוב כמובן שלמתחילים יהיה קשה להחזיק בו הרבה זמן מה שאני ממליץ לך זה ריצה בעליות לפחות 2-3 קילומטר מתוך הריצה שלך תדאג שהם יהיו בעלייה אין לך מושג מה זה יעשה לכושר שלך ירים אותו רמה אחת למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלום
ד''ר איתי זיו10/09/2013הערותי..
1. כושר נמוך, קשור במרבית המקרים גם לבעיות נשימה, כאבים בצד ועוד ועוד. כשהכושר הגופני טוב הרבה מהסיפטומים - פוחתים.
דופק ברמה שציינת בסדר אם אין בעיה קרדיוסקולרית, אך אם יש בעיה של אי נוחות קבועה מציע לבדוק זא עם איש מקצוע כגון: פייזולוג מאמץ, רופא ספורט וכדומה.
2. לשם הכנה לקראת גיוס חשוב לבצע אימונים עצימים כגון: אינטרבלים, פארטלק ועוד (שינוי מקצבי ריצה). מציע לעשות זאת במסגרת מסודרת ולא לבד. כמו כן ניתן לבצע אימוני קרוספיט שמאוד משפרים את הכושר הגופני, או אז מושם דגש על יכולת אירובית ויכולת אנאירובית. מציע גם לבנות תוכנית של תרגילים עם משקל גוף מכיווון שהם כלולים במבחני כושר שונים בצה"ל.
בברכ וכל הכבוד על ההשקעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה !
שלום10/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)