מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיתוח שרירים וכושר-לזיובת אל15/09/2013
שלום לך,חזרתי לאחרונה לכושר :אופניים, שחיה ,שרירי בטן וריצה. אני יודעת שבאימוניים וגם לכושר חובבני ,צריך להתאמן יום כן יום לא ,למנוחה ובניית שריר. האם יש שלב שבו אפשר להתאמן כול יום כמו לרכוב על אופניים , בטן שחיה וריצה במידה ולא מעלים את העצימות ? למרות שבהמשך כן הייתי רוצה לשפר כושר ושרירים....מקווה שהשאלה ברורה מחכה לתגובתך תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח שרירים וכושר-לזיו - תגובה
ד''ר איתי זיו24/09/2013כשמדובר באימונים אירוביים אין מניעה להתאמן מדי יום ביומו. כמובן שלא איונים קשים מדי אך בפועל הדבר מקובל ואף מומלץ. הדבר צריך להיעשות בהדרגתיות על מנת לא להיפצע בתקופת האימון.
בכל מקרה חייבים להעלות העצימות של האימון אחרת לא יחול שיפור ממשי בכושר הגופני ולא ממש ניתן יהיה להשיג מטרות אימון.
כשמדובר באימוני כוח מבצעים 3-2 אימונים ואז כמובן יש צורך במנוחה ביניהם לכן אם מבצעים 3 איוני כוח ימי האימון יהיו א, ג, ה לדוגמה.
בברכה ואם יש עוד מה להאיר שלח לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה ו..
בת אל17/10/2013בקשר לאימון אירובי ,ברכיבת אופניים השרירים גם מתחזקים אז בעצם אם לא משנים עצימות ביום שאחרי ,אפשר לרכוב למחרת ? והא זה נוגע לשאר פעילויות הכושר כמו ריצה ושחיה שאמנם אינם אימוני כוח אך השרירים גדלים, לפחות למתחילים או החוזרים לפעילות?
וגם שרירי בטן:
האם שרירי בטן נחשבים לאימוני כוח?
קשה לי לבצע כפיפות בשכיבה כי זה גורם לי לסחרחורת ,לכן לרענון ואתגר-
האם אימון עם חישוק ההולה הופ מחזק את שרירי הבטן ? יש המלצה לחישוק עם משקל מסויים?
וגם שאני מבצעת כפיפות בעמידה במשך חצי שעה אני לא מרגישה את הבטן מחוזקת , האם כפיפות בואריאציות בעמידה יכול לתת אותו מענה? והאם עמידה צריך זמן כפול לאימון משכיבה?
אודה לך על זמנך! ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבת אל - המשך
ד''ר איתי זיו19/10/2013הערותי..
1. פעילות אירובית אינה מיועדת לחיזוק שרירים. אמנם לאדם לא מאומן ייתכן עלייה קלה במסת השריר אך לאחר מספר שבועות היתרונות הרבים של אימון התנגדות מסודר לא יבואו לידי ביטוי. עם זאת ביצוע אימונים אירוביים בדופק גבוה של 80-85% כן ישפיע על מסת השריר אך גם אימון בעצימות כה גבוהה לא מחליף אימון התנגדות מסודר.
2. אין מניעה לבצע מדי יום פעילות אירובית. הדבר תלוי בעצימות האימון. במידה ומבצעים אימון קשה אירובי ניתן להתאמן גם למחרת אך יבוצע במקרה זה אימון קל. הדבר מצריך בכל מקרה תוכנית אימונים מסודרת והדרגתית.
3. לגבי שרירי בטן אין צורך לבצע היקפים גדולים של תרגילים! מספיק 5 דקות 3-2 פעמים בשבוע. ! הרי חשוב במיוחד האיכות של האימון. לפיכך בכמה דקות ניתן לבצע תרגילים ממש קשים ולהפעיל את שרירי הבטן באופן ממשי. חישוק אינו תחליף לתרגילי בטן חשובים קיימים אותם ניתן לעשות על הקרקע, אביזרים שונים, בעמידה, בכריעה ועוד.
אגב, לא מכיר הנתון שבעמידה יש בזמן כפול לחיזוק מאשר בישיבה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)