לדוקטור זיו- חשיבות מס' הסטים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדוקטור זיו- חשיבות מס' הסטים
    יאיר
    24/09/2013

סיימתי קורס מדריכים ויש לי 2 שאלות שנתקלתי בהם במקום עבודתי:
    1) כשאני בונה למתאמן מתחיל תוכנית אימון אני אתן לו בהתחלה סט אחד על כל שריר כדי שהמוח והגוף יתרגל לגייס יחידות מוטוריות ולהפעיל את השריר. בהמשך נוסיף סטים. ראיתי שרוב המדריכים נותנים בתוכניות למתאמנים הממוצעים 3 סטים בכל תרגיל. למה נהוג לתת בכל תרגיל 3 סטים? יש הסבר מדויק לזה?
    אני באופן אישי, מתאמן ותיק ועובד AB. באימון כתפיים אני נותן למידל דלטואיד 3 סטים ולאנטריור ולפוסטריור רק 2 סטים. מדריך אחר אמר לי שזה מאבד מהאפקטיביות. ושלכל ראש בכתף צריך 3 סטים. מה דעתך?
    אשמח לקבל קישור למאמר מורחב בנושא במידה ואתה מכיר.

2) יש לנו מאמנת ותיקה במכון שתמיד מעירה למתאמנים בביצוע לחיצת חזה כנגד מוט להכניס את המרפקים פנימה (האחיזה נשארת רחבה). ההסבר שלה שככה הסיכון לקבל דלקת בכתף/חזה יורד משמעותי וגם שהחלק הפנימי של החזה מתעצב יותר יפה. מכיוון שלמדתי בקורס שכדי לעבוד על חזה יש לבצע קירוב אופקי בכתף, אשמח שתכריע גם כאן לגביי מיקום המרפק

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליאיר

ד''ר איתי זיו
    24/09/2013

הערותי...
    1. 3 סטים הנו מספר הסטים המומלץ שמתאים למתאמן מתחיל. בכלל ישנם 'כללים מסוימים' בחדר הכושר שלחלקם יש מחקר מבוסס וחלק לא. אראה אם יש לי מחקר או אסמכתה רצינית בנושא ואשלח. בכל מקרה על פי תורת האימון 3 סטים מתאיים לגירוי השריר וחיזוקו אך ניתן גם לבצע מספר סטים רב יותר ולהשיג מטרות אימון שונות בלי בעיה. מפתחי גוף מבצעים גם 5-4 סטים לתרגיל ולא נראה שהם סובלים מאטרופיה.
    2. לגבי שירי כתפיים ניתן לבצע גם 4 סטים לתרגיל מסוים שלמרחיקי כתף השאלה כמה סטים מעוניינים לתת לשרירי הכתפים. 5, 6, 8? הרי תלוי במספר האימונים בשבוע והחלוקה הכוללת של הסטים. יש באימון בממוצע 24-27 סטים. לסיכום, לא שחור ולבן בכלל ותלוי בפרמטרים נוספים.
    3. לגבי הדלקת בכתף, אציין שיש הגיון בנושא העומס המופעל על המבנים בכתף. התופעה השכיחה הנה אמפיז'מנט במפרק הכתף. בכל מקרה נציין: באחיזה רחבה, בה יש 90 מעלות במפרק המרפק בשלב האקצנטרי קו הפעולה היעיל של הפקטורליס מיזור, הכנסת המרפקים פנימה עשויה מחד להפחית עומס על מפרק הכתף אך גם להפחית הגירוי המופעל על שריר החזה. בנוסף חשוב לדעת שכל אדם יש להסתכל על אופן הביצוע מכיוון שלמנח כתף=שכמה בתרגיל השפעה רבה על העומס הנוצר או לא נוצר בתרגיל עצמו. אגב, אצל אנשים גבוהים וכאלה שמורידים את המרפקים מטה מהספה משמעותית הפוטנציאל לאמפיזמנט גבוה משמעותית יותר. לסיכום, הכנסת המרפקים פנימה הנה מהווה רוטציה לטרלית בכתף ועומס מופחת באופן יחסי על המבנים בכתף לעומת המצב ההפוך אך, כאמור, לא ניתן להכליל ויש להסתכל על כל מקרה לגופו ולבדוק אוםהביצוע של כל מתאמן.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת

יאיר
    24/09/2013

תודה על תשובתך. לגביי השאלה הראשונה שלי. אז באמת פחות מ3 סטים בתרגיל מוריד את האפקטיביות של התרגיל בצורה משמעותית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת - תגובה

ד''ר איתי זיו
    24/09/2013

בעקרון הדבר תלוי במטרת האימון!!!! במידה והמטרה הנה כושר גופני כללי, חיזוק כללי ועוד גם פחות מ- 3 סטים יניב תוצאות. השאלה הנה אם מטרת האימון הנה היפרטרופיה או כוח מירבי או אז מומלץ כמובן 3 סטים לפחות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו